Başkan Fatma Şahin; “Türkiye ortalamasının altındayız”

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) başkanlığını yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yeni normalin getirdiği kontrollü sosyal hayatta çok ciddi tedbirler alıyoruz'' dedi.

GastroAntep festivali ile Fox TV’ne canlı olarak bağlanan ve Çağla Şikel’in sorularını yanıtlayan Fatma Şahin, pandemi sürecindeki çalışmalarını ise şöyle anlattı: Valimizle birlikte hem dijitalleşme ve herkesin evde kalması, denetimler sağlıklı yaşam alanlarını yeni yaşam alanlarını anlatmak için büyük gayret gösteriyoruz.Halkımız uygulanan kurallara her geçen gün daha çok uymakta ve koronavirüs vaka ve hasta sayısı bakımından Gaziantep’in Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.

Şahin, düğün nişan ve toplu yapılan uygulanan yasaklarla ile ilgili "Çok sıkı denetim yapıyoruz özellikle düğün sahiplerini orkestra ekibini denetime aldık. Kır düğünü ve kır nikahlarına geçtik. 50 kişiden fazla kimseyi bir araya getirmiyoruz ve sosyal mesafeyle yapıyoruz. Düğünler de artık yemek ikramı yasak. Yalnızca gelinle damadın sosyal mesafede durduğu kır düğünlerine müsaade var." dedi.

"EĞİTİM, DENETİM VE CEZA VAR"

Başkan şahin koronavirüs kurallarına uymayanlarla ilgili olarak " düğün sahiplerine düğün yapılmadan önce kurallar ile ilgili bilgi veriyoruz kuralları öğretiyoruz. Her düğünde 2 polis görevlisi bulunuyor kuralları hatırlatıyor düğün esnasında uymayanları canlı kameralara kayıt edip 7 gün sonrasında emniyet hem zabıta ekipleri cezai işlem yapıyor ve işyerlerini kapatıyor" dedi.

"HASTANELERİMİZDE, PANDEMİ KURULUNDAN BİZE VERİLEN ÖNERİLERİ HER 15 GÜNDE BİR DİNLİYORUZ"

Gaziantep'teki Hastanelerin yoğun bakım servislerinin ve sağlık çalışanlarının durumu hakkında ise Başkan şahin, "Hastanelerimizde kurallara uyulduğu sürece yoğunluk düşük seviyelerde, hastane sağlık görevlileri ve doktorlarımız ile ilgili pandemi kurulundan bize gönderilen önerileri takip ediyoruz."dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri