Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisinde Bu Adımlara Dikkat Edin

Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisinde Bu Adımlara Dikkat Edin

Tüp bebek tedavisi zor ve uzmanlık gerektiren tedavilerin başında gelmektedir. O yüzden hem tedaviyi gerçekleştirecek doktorlar hem de çocuk sahibi olmak isteyen kişiler bazı noktaların üstünde birkaç durmaları gerekmektedir. Tedavi sırasında yaşanabilecek teknik ya da kişisel sorunlar ilerde kötü sonuçlara yol açabilir. Örneğin döllenme sırasında yapılan en ufak hatada doğacak çocuğunuz engelli olarak dünyaya gelebilir. Şimdi sizler için tüp bebek tedavisinde dikkat etmeniz gereken birkaç adımdan bahsedeceğiz;

Tedavi Öncesi Kontrol

Tüp bebek tedavisi görmek isteyen çiftlerden bazı ön bilgilerin alınıp incelenmesi tedavi sürecinin iyi geçmesi için zorunludur. Çiftin daha önce hangi ameliyatları geçirdiği, vara eğer geçmişte düşük veya gebelik sonuçları, çiftlerden alınan kan tahlilleri gibi konular incelenir. Yapılan incelemeler sonucunda doktor ve yardımcıları tedavinin başlamasına onay verirse eğer çifte bu durum belirtilir. Bu aşamada olumsuz bir karar çıktığında ise sorun eğer çözülecek bir durum ise çözüm aranır. Gerekli işlemlerden sonra planlamalar yapılır ve tedavinin yapılacağı gün tam olarak kesinleştirilir.

Yumurta Oluşturma Aşamasında Hastanın Yaşının Önemi

Tüp bebek tedavisi olacak hastanın yaşı oldukça önemli bir husustur. Öyle ki yumurta oluşturma ve yumurtaları toplama döneminde yumurtaların sayısı ne kadar fazla olursa o kadar iyidir. O yüzden yumurta sayısını arttırmak amaçlı bazı ilaçlar uygulanır. Hastanın yaşına göre kullanılan ilaçların sayısı belirlenmelidir aksi taktirde hastada kalıcı rahatsızlar oluşabilir. Aynı zamanda tedavinin süresi de yaşa bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Genellikle maksimum tedavi süresi 12 – 13 gün olarak belirlenmektedir ancak bazı farklı sebeplerden dolayı bu süre kısalıp uzayabilir.

Embriyo Transfer Sürecinde Çok Dikkatli Olunmalı

Laboratuvar ortamında döllenmiş yumurtalar tekrar anne adayı rahmine transfer edilmesi gerekmektedir. Oldukça steril bir ortamda gerçekleştirilen bu işlem 10 dakika bir süre içerisinde gerçekleştirilmektedir. Yapılan bu işlemden sonra gebelik testi beklenilip sonuçlar kontrol edilecektir. Uzmanlar embriyo transferi ile gebelik testi arasında kalan bu sürede çiftlerin cinsel birliktelik yaşamamalarını önermektedir.

Tedavi Merkezleri

Tedavi sürecinin en can alıcı noktası ise hiç şüphesiz ki tedavi merkezlerinin güvenilirliği ve doktor kadrosu. Böylesine önemli bir husus da hizmet almak istiyorsanız bu merkezleri detaylı olarak incelemeniz gerekebilir. Kıbrıs tüp bebek tedavisinin insanların güvenini kazanan bazı özellikleri bulunmakta. Bu özellikler göz önünde bulundurulduğu zaman bu bölgenin neden bu kadar çok tercih edildiği anlaşılabiliyor. Kıbrıs, güvenilir tedavi merkezleri ile birçok çocuk sahibi olmak isteyen insanların buluştuğu ortak nokta.

Hangi Bireylere Tüp Bebek Tedavisi Uygulanmaz

Çocuk sahibi olamayan çiftlerin en sık başvurduğu yöntem olarak tüp bebek tedavisi oldukça hassas bir tedavidir. Haliyle her tedavi görmek isteyen çift bu durumdan yararlanamamaktadır. Tedavi sürecine başlamadan önce bireyleri kapsamlı bir araştırmaya tabi tutulurlar. Bu araştırma sonrasında onay verilmeyen çiftler için tedavi süreci başlatılmaz. Normal gebelik sürecinde dikkat edilen bazı hususlar tüp bebek tedavisinde göz önünde bulundurulur.

Rahmi alınmış kadınlarda kesinlikle tüp bebek tedavisi uygulanmaz. Dikkat edilen bir diğer konu ise erkek spermidir. Eğer tıbbi yollarla veya doğal yoldan erkekten sperm alınamıyorsa tedavi süreci başlamaz. Kadınlardaki yumurtalama konusu da bir diğer önem verilen husus olarak karşımıza çıkıyor. Anne adayı yumurtalama sürecini yitirmiş ise tedaviye başlanması uygun görülmez. Bu verdiğimiz konuların yanı sıra menopoz dönemine girmiş kadınların da tedaviye başlanmasına izin verilmez. Sorun yaratacak şartlar altında tedavi sürecine başlamak hastayı hayati bir tehlikeye sokabilir.

Kıbrıs’ta Bulunan Tüp Bebek Merkezleri Güvenli Midir

Çocuk sahibi olmak için yanıp tutuşan çiftler bazen çok aceleci hareket edebilmekte. Bu konuda yapılmayan araştırmalar bu aceleciliğin en büyük göstergesidir. Uzmanlar devamlı olarak bu tedaviye başlamadan önce araştırmalar yapmaları için çiftleri uyarmaktadır. Tüp bebek merkezi seçimini araştırmadan acele bir şekilde yapan çiftler belli başlı sorunlarla karşı karşıya gelebilirler. Bu tip sorunların hiçbiri ile karşılaşmamak istiyorsak bir uzmana danışabiliriz. Sizler için en kaliteli tüp bebek tedavisi veren bazı merkezler bulunmaktadır sadece ufak bir araştırma ile bu merkezlere ulaşabilirsiniz.

Tüp bebek konusunda incelemeler yaparken karşınıza Kıbrıs’ın çıkması muhtemelen. Öyle ki bu bölgede son teknoloji ekipmanlarıyla ünlenmiş birkaç tüp bebek merkezi bulunuyor. Kıbrıs’ta bulunan tüp bebek merkezleri arasında en çok kendini belli eden firma ise Cyprus IVF olmuştur. Konusunda uzman kadrosu ve yılların tecrübesi ile son dönemlerin en önemli tedavi merkezlerinden bir tanesi haline gelmiştir.

Son yılların en çok gelişen tedavilerinden bir tanesi olan tüp bebek tedavisi baştan sonra bir teknoloji ürünüdür. Ancak bu teknolojiyi iyi bir şekilde kullanabilmek de doktorların yapabileceği bir şey. Tedavi merkezleri araştırması yaparken kullanılan materyaller ve o materyallerin temizliği, laboratuvar ortamının ne kadar sterilize edildiği, doktorların önceki ameliyatları gibi birçok konuyu detaylı olarak incelemeniz gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri