Celal Doğan,Babacan'ın Partisinde mi Yer alacak..?

Ali Babacan, yeni parti için Celal Doğan ile görüştüğü iddia edildi...

Gaziantep’ten 3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 2 dönem HDP’den milletvekilliği ve son olarak 31 Mart Yerel Seçimlerinde DSP’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Celal Doğan’ın, Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiye katılacağı iddia edildi. Doğan’ın yeni partinin il başkanlığını üstleneceği iddiası konuşulurken, Babacan’a yakın kaynaklar konunun henüz netlik kazanmadığını belirtti.

Celal Doğan’dan konu ile ilgili şu ana dek herhangi bir açıklama gelmezken, Babacan’ın çalışma ekibi içerisinde yer alan ve yeni partinin kurucuları arasında olması beklenen bir ismin aktardığına göre Doğan, Babacan öncülüğündeki yeni oluşumda yer alacak. Ancak Celal Doğan’ın Gaziantep’in İl Başkanlığı yerine partide üst düzey bir noktada görev alması düşünülüyor.

DOĞAN GAZİANTEP’E GELİYOR

AK Parti'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına başlayan Ali Babacan, Abdullah Gül ile yaptığı görüşmelerin ardından partisinde yer alacak isimlere teklif götürmeye başladı. Bu kapsamda Gaziantep’ten Celal Doğan ile görüştüğü iddia edilen Babacan’ın il teşkilatını kurma görevini Doğan’a vereceği öğrenildi. Celal Doğan’ın önümüzdeki günlerde Gaziantep’e gelerek, teşkilatlanma için görüşmelere başlayacağı kaydedildi.

İLK GÜNEŞ İSTİFA ETMİŞTİ

Ali Babacan'ın kurması muhtemel partinin Gaziantep İl Teşkilatı’nda kimler olacak? Ali Babacan ve arkadaşlarının partisinde Gaziantep’ten kimler yer alacağı merak edilirken, ilk açıklama bir önceki dönem AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Tanıtım Medya Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Tarık Güneş’ten gelmişti. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi ve Tanıtım Medya Başkan Yardımcılığı görevini 5. Kongrede devreden Genç İş Adamı Tarık Güneş 30 Mart seçimleri ardından kişisel Twitter hesabından AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurmuştu. Güneş, siyasete yeni bir soluk kazandıracak olan Ali Babacan ile yoluna devam edeceğini açıklamıştı.

HENÜZ İSTİFA YOK AMA…

Ak Parti’den koparak Ali Babacan önderliğinde kurulacak yeni siyasi oluşumda yer almak için mensubu olduğu partiden henüz istifa eden kimse yok. Babacan önderliğinde ki yeni oluşum için Gaziantep’te olağanüstü bir çalışma şu ana kadar net bir şekilde görülmüş değil. Ankara Kulislerinden edinilen bilgiye göre Ali Babacan, yeni parti için Gaziantep’ten 3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı , 2 dönem HDP’den milletvekilliği ve son olarak 31 Mart Yerel Seçimlerinde DSP’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Celal Doğan ile görüştü. Görüşmenin olumlu geçtiği öğrenilirken, Celal Doğan’ın önümüzdeki günlerde Gaziantep’e gelerek birkaç görüşme yapacağı kaydedildi.

PARTİ PROGRAMI ÇALIŞMALARI BİTTİ

Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın yeni parti hazırlıklarında program çalışmalarının bittiği kuruluş dilekçesinin de şubat ayında verileceği belirtildi. Yaklaşık 300 kişilik ekiple siyasi çalışmalarını sürdüren Ali Babacan'ın, partinin kuruluş dilekçesini şubat ayının ilk haftasında verebileceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından AK Parti'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına başlayan eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın hazırlıklarını tamamlama aşamasına getirdiği belirtildi. Babacan cephesinden; partinin ismi ve logosu en çok merak edilen konuların başında gelirken bu konuda artık son rötuşların yapıldığı ifade edildi. Öte yandan parti programı çalışmaları bitti.

TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Kuruluş çalışmalarında yer alan bir grup partinin ocak ayının son günü ilan edilmesini isterken, diğer bir grup ise kuruluşun şubat ayının ilk haftasının daha uygun olacağı yönünde. Büyük olasılıkla partinin kuruluşu şubat ayının ilk haftasında ilan edilecek. Parti kurulduktan sonra şubat ayının ortasından itibaren teşkilat çalışmalarına başlanacak. Her ilde kurulacak 2-3 kişilik komisyonlar il ve ilçe teşkilatlarında yer alacak kadroları belirleyecek. Söz konusu komisyonların daha önce alibabacan.com.tr adresine gönderilen başvuruları da değerlendirecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri