SURİYE EKMEĞİNDE KAÇAK OYUNU!

SURİYE EKMEĞİNDE KAÇAK OYUNU!

Yaklaşık Gaziantep'te resmi olmayan rakamlara göre 1 milyona yakın Suriyelilerin olduğu ve bundan dolayı da kendilerinin yöresel ekmeği olan "Yolcu ekmeği" ihtiyaç haline geldiğini belirten Gaziantep Suriyeli Ekmek Unlu Mamülleri üreticileri ve satıcıları dernek başkanı Süleyman Mercan, "Yolcu Suriye ekmeğinin" ruhsatlı işyerlerinde üretilmesi gerektiğini ve kamu kurumlarından resmi belgeleri olan 16 fırının Gaziantep'te sağlık koşulları altında üretim yaptığını söyledi. Mercan, merdiven altında üretilen ve ne olduğu belli olmayan "Yolcu Ekmeğinin" Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü tarafından denetlenerek, izin verilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
PİYASADA SAĞLIKSIZ SURİYE EKMEĞİ DOLU
Gaziantep Suriyeli Ekmek Unlu Mamülleri üreticileri ve satıcıları dernek başkanı Süleyman Mercan, sağlıksız Suriye ekmeğinin her türlü hastalığa yol açtığını içerisinde ne olduğu belli olmayan maddeler kullanılmasından dolayı ekmeğin kalitesinin çok düşük olduğunu vurgulayarak, "Gaziantep'te resmi olmayan rakamlara göre büyük bir Suriyeli nüfusu var. Günlük olarak bu insanların ekmek ihtiyacı 100 bin dolayındadır. Yasal fırınlarda üretilen Suriye ekmek sayısı tahmini rakamlara göre 75 bindir. Yaklaşık 25 bin dolayında ekmekte Gaziantep dışından sağlıksız koşullarda merdiven altındaki fırınlarda üretilmektedir. Bu fırınların mutlaka denetlenmesini Gaziantep Tarım il müdürlüğü tarafından denetlenmesini istiyoruz" dedi.
BELGESİZ SURİYE EKMEĞİ ALMAYIN
Gaziantep Suriyeli Ekmek Unlu Mamülleri üreticileri ve satıcıları dernek başkanı Süleyman Mercan ve yardımcısı Mahmut Göymen, kendilerin derneklerine bağlı olan fırınların ürettikleri ekmeklerin üretim tarihinin olduğunu açıklayarak, "Bizim kendi derneğimize bağlı olan fırınların tümünde belgeli ekmek üretmekteyiz. Ekmeğin üzerinde kullanım tarihleri vardır. Bu izinleri ise kamu kurumundan ruhsatı olan 16 fırın bulunmaktadır. O nedenle Suriyelilerin kalitesiz ekmek yememesi için ilgili tüm kurumları göreve çağırıyoruz" diye konuştular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri