81 il valiliğine yeni genelge: Mahalle Denetim Ekipleri oluşturulacak

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle Covid-19 tanılı ya da temaslı olan ve evde izolasyona tabi olan kişilerin, kuralları çiğnemesi halinde idari para cezası uygulanacak. Genelgede, izolasyona alınan kişilerin kurallara uyması için elektronik imkanlar da olmak üzere her türlü önlemin alınacağı belirtildi. Covid-19 ile mücadelede alınan tedbirlerin etkin şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla ‘Mahalle Denetim Ekipleri’ de oluşturulacak.

İçişleri Bakanlığı'nca 81 ilin valiliğine "İzolasyon Tedbirleri" konulugenelgegönderildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre genelgede, daha önce valiliklere gönderilen genelge ile 'izolasyona tabi tutulan kişi bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilerek özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının Vali/Kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilmesi ve sıklıkla denetlenmesi' talimatı bildirildiği hatırlatıldı.

Genelgede, evde izolasyona tabi tutulan Covid-19 tanılı ya da temaslı bazı kişilerin, acil işlerini gerekçe göstermek suretiyle evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıklarının tespit edildiğine dikkat çekilerek, bunun önüne geçilmesi amacıyla alınacak önlemler sıralandı.

Buna göre, evde izolasyon koşullarına uymayanlara idari para cezası uygulanacak. Gerekmesi durumunda ise Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi uyarınca adli işlem başlatılacak. Covid-19 ile mücadelede alınan tedbirlerin etkin şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla ‘Mahalle Denetim Ekipleri’ de oluşturulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri