Operatör Panel Nedir? Operatör Panel Tamiri Nasıl Yapılır?

Operatör Panel Nedir? Operatör Panel Tamiri Nasıl Yapılır?

İngilizce karşılığı Human Machine Interface olan operatör paneli, bir çeşit mikrobilgisayardır. Operatör paneli, PLC sistemleri kullanılarak geliştirilmiştir. Otomasyon sistemi kullanılarak sistem ve kullanıcı arasında etkileşim sağlayan ünite görevindedir. Operatörün vermiş olduğu komut bilgilerini otomasyon sistemine iletmektedir.

Bunun yanında otomasyondan aldığı verileri de ekrana yansıtmaktadır. Bakıldığı zaman bilgisayar tabanlı kontrol sistemi olarak görülmektedir. Operatör panellerin bağlantısını kurma ya da herhangi bir arıza konusunda bu konuda uzmans insanlardan ya da firmalardan destek almak gerekmektedir.

Operatör Paneli Görevleri Nelerdir?

Operatör panellerinin kullanılan sistem üzerinde önemli görevleri bulunmaktadır. Kullanılan programların, dışarıdan girilen verileri girmeyi ve sistemdeki aşamaları başka kullanıcılarında izlemesini sağlamaktadır. Genellikle montajı kolay olan ve çok fonksiyonel yapıdadırlar. Temel amacı, komutları önce otomasyon sistemine daha sonra da otomasyon sisteminden ekrana yansıtmaktır.

Operatör Paneli Çeşitleri Nelerdir?

Operatör panel seçini yapılırken, isteğe bağlı çeşitlerden birisi seçilmektedir. Operatör panel kullanıcılarının kendi kullandıkları sisteme uygun olarak panel seçimi yapmaları gerekmektedir. Operatör panel seçimi yapılırken ilk olarak yapılması gereken, katalogların dikkatli bir şekilde incelenmesi ve kullanılan sisteme uygunluğundan emin olunmalıdır. Sıklıkla tercih edilen ve kullanılan operatör panel çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

· Push button operatör panel,

· Mikro operatör panel,

· DP operatör panel,

· Mobil operatör panel,

· Operatör panel,

· PLC operatör panel,

· Multi operatör panel,

Şeklinde çeşitleri bulunmaktadır. Bu panel çeşitlerinin çoğunun farklı ve kendine göre özellikleri bulunmaktadır. Ancak buna rağmen hepsinin görevi aynıdır.

Operatör Panelinin Özellikleri Nelerdir?

Paneller çeşitlerine göre farklı özellik göstermektedir. Push button operatör paneller, esnek bir yapıdadırlar ve istenildiği zaman kolay bir şekilde değiştirilmektedir. Küçük ölçekli sistemlerde mikro operatör paneller kullanılırken, mobil panellerde taşınabilir olduğu için tercih edilmektedir. Aynı zamanda mobil paneller hafızası yüksek yapıdaki panel çeşididir. Multı operatör paneller de dağınık yapıdadır. Bu yüzden mimarilerde kullanılmaktadır.

Bu panel çeşitlerinin hepsi, haberleşme sistemlerinin çoğunda uyum sağlamaktadır. Ancak bazılarının hafızası daha fazla, bazıları küçük ölçekli, bazıları ise büyük ölçekli sistemlerde kullanılmaktadır. Operatör panel tamiri konusunda firmamızdan hizmet alabilirsiniz.

https://makyapelektronik.com/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri