‘Önce Sağlık Sonra Üretim’

Gümüşoğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gümüşoğlu sürece noktayı koydu

İplik üretimi ve halı sektörünün önde gelen firmalarından Gümüşoğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gümüşoğlu, Covid-19 sürecinde sanayicinin üretimden önce sağlığa verdiği önemi vurguladı.

İplik ve halı üretimi yapan engetre tesisi işleten İbrahim Gümüşoğlu, Mart ayından bu yana dünyayı kasıp kavuran korona virüsünden dolayı verilen sınavda Gaziantep’li sanayicinin önemli bir rol üstlendiğine değindi.


40 YILLIK FİRMA
Yaklaşık 40 yıllık bir geçmişi olan ve 40 ülkeye ihracat yapan Gümüşoğlu Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gümüşoğlu, Haziran ayının gelmesiyle birlikte ihracatın önünün açıldığını belirterek şunları söyledi:
“2002 yılından beri faaliyet gösteren ve son dönemde yaptığı yatırımlarla sektöründe öncü kuruluşlardan biri haline gelen Gümüşoğlu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yeni markası olan “Voxx Carpet”, tufting alanında göstermiş olduğu performansla Avrupa pazarlarında daha çok tercih edilmeye başlamıştır. Böylece mevcut pazar payını daha da artırmak suretiyle ihracatta katma değer yaratan bir marka haline gelmiştir. Müşteri memnuniyeti ve marka sadakati esasları doğrultusunda istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden Voxx Carpet, özgün ve yenilikçi tasarımlarıyla hedef pazarlarda her geçen gün adından daha çok söz ettirmeye başlamıştır.

DEV ÜRETİM TESİSİ
Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinde 134.000 m2’lik yeni tesislerinde faaliyet gösteren şirketimizde 6 farklı kategoride üretim gerçekleştirilmektedir. Dünya’da 40’dan fazla ülkeye ihracat yapan şirketimizde hem makine halısı hem de tufting halı üretim tesisleri yer almaktadır. Aynı zamanda üç farklı (Polip, polyester ve çözgü) iplik üretimi tesisi ile birlikte iplik boyama tesisi de bulunmaktadır. Böylece şirketimiz, iplik üretiminden iplik boyamaya ve halı dokumadan tufting dokumaya kadar sektörde eşine az rastlanan bir yapıya sahip olup tam entegre bir tesis olarak faaliyetini sürdürmektedir.

VİRÜS SINAVI
Küresel bir sorun haline gelen korona virüsünden dolayı dünyanın birçok ülkesinde hayat dururken, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi yine durmadı ve üzerine düşen görevi yaptı. Maske üretimi, kumaş üretimi, hijyen için gereken dezenfektan ürünleri ve gıda sektörlerinde Türkiye’nin lokomotifi olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi tedbirlerle üreterek yoluna devam etti.

TEŞEKKÜR EDERİZ
Önce sağlık, sonra kurallar ve üretim sloganı ile hareket eden sanayicilerimiz, Covid-19 sürecinde Türkiye’de örnek gösterildi. Maske, mesafe ve hijyen kurallarını ön plana alarak üretim yapan firmalarımıza Devletin desteği de inkar edilemez. Gaziantep Valimiz Sayın Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, OSB Başkanı Cengiz Şimşek, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, GSO Başkanı Adnan Ünverdi ve korana süreci ile yetkili tüm isimler ortak akıl çatısı altında birleşerek krizi aşmamızda yardımcı oldular.

AZ HASARLA ATLATACAĞIZ
Bizler sanayici olarak hem işlerimizin devamını ve ihracatı sağlamak zorunda iken üretim ve istihdama katkı sağlarken birtek kişinin dahi zarar görmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Önce tedbir sonra üretim şiarı ile hareket ederek tük dünyanın başına bela olan Covıd-19 sürecini en asgari hasarla atlatmak için gayret ediyoruz”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri