Elektrik Faturasını Düşürmek İçin Ne Yapmalı?

Elektrik Faturasını Düşürmek İçin Ne Yapmalı?

Elektriğe ardı ardına yapılan zamlar insanları enerji tasarrufuna yönlendiriyor. Kullanılan elektrikten tasarruf yapmanın pek çok farklı yöntemi var. Bu sayede elektrik faturasının düşmesi sağlanabilir. Peki, elektrik enerjisinden tasarruf yapmanın en kolay yolları neler? Sizin için bazı önerilerimiz olacak.

o Kullanmadığınız cihazları sadece kapatmanız yeterli değil. Fişleri takılı olduğu sürece az miktarda da olsa elektrik kullanmaya devam ederler. Bu nedenle cihazların fişlerini çekmeyi bir yaşam alışkanlığına dönüştürmeniz gerekiyor. Özellikle şarj aletleri gibi gün içerisinde sıklıkla kullanılan ürünleri sadece kullanacağınız zaman fişe takmanız enerji tasarrufu bakımından çok önemlidir.

o Gün içerisinde en son kullanılan ürünlerden biri su ısıtıcıları oluyor. Sadece ihtiyacınız olan miktarda su koyarak ısıtıcının daha az çalışmasını ve dolayısıyla daha az elektrik tüketmesini sağlayabilirsiniz. Aynı durum çay ve kahve makinaları için de geçerlidir. Sadece kullanacağınız miktarda su koyarak bu cihazların da daha az çalışmasını sağlamış olacaksınız.

o Çamaşır makinesine sadece ihtiyaç duyulan miktarda deterjan koyarak ekstra durulama programını kullanmaktan kurtulabilirsiniz. Çok sayıda kişi çamaşırlarının yeterince durulanmadığını düşündüğü için ekstra olarak her yıkama sonrasında durulama programını kullanıyor. Oysa fazla deterjan koymaktan vazgeçerek ekstra durulama ihtiyacından da kurtulabilirsiniz.

o Bulaşık makinesini düzgün bir şekilde yerleştirmeniz daha fazla sayıda mutfak malzemesi almasını sağlar. Bununla birlikte makine tamamen dolmadan çalıştırılmamalı! Bulaşık makinesi sadece elektrikli ile su tasarrufu yapmanızı bakımından da üzerinde durmanız gereken beyaz eşyalardan biridir.

o Buzdolabının kapağını uzun süre açık bırakmanız daha fazla oranda elektrik kullanmasına neden olur. Bu nedenle buzdolabından ihtiyacınız olan malzemeleri aldıktan sonra kapağını hemen kapatmaya özen gösterin.

o Evinizde kullandığınız tüm ampulleri enerji tasarruflu olanlarla değiştirin. Ampuller çok az oranda elektrik kullanıyor gibi algılansa da saatlerce kullanılan elektrikli ürünlerden biri olduğunun unutulmaması gerekir. Dolayısıyla tasarruflu ampul kullanımı, tasarruf noktasında çok önemli! Kaliteli ve düşük fiyatlı tasarruflu ampul modellerine Star Akım internet sitesinden hemen ulaşabilirsiniz. Tasarruflu ampuller enerji tasarrufu sağladıkları için uzun vadede kendi kendilerini finanse eden ürünlerdir. Dolayısıyla bütçe ayırma konusunda endişe etmeden sipariş vermenizde fayda var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri