Araba Almak İçin Doğru Zaman mı? Araç Fiyatları Ne Olacak?

Araba Almak İçin Doğru Zaman mı? Araç Fiyatları Ne Olacak?

Ev sahibi olmak ve araç satın almak için farklı seçenekler mevcuttur. Günümüzde herkes araç sahibi olmak hayalini kurar ve aracı olanlar ise daha üst modeli olan farklı markalara ait araçlara sahip olmak isterler. Özellikle pandemi sürecinin uzamasıyla birlikte döviz kurundaki iniş ve çıkışlar, yurtdışından araç ithal etme oranını çok düşürmüştür. Bununla beraber bankaların uyguladığı yüksek faiz oranları nedeniyle araç almak daha da zorlaşmıştır. Özetle; döviz kurunun yükselişi, faizlerin yükseltilmesi ve yurt dışından ithal araç alınamaması gibi durumlar, otomotiv piyasasının dengelerini altüst etmiş vaziyettedir.

İkinci el araç piyasasında fiyatların yüksek olması, fiyatların neredeyse iki katına çıkması araç almak isteyenleri mağdur etmektedir. İnsanlar, ev ya da araç satın alırken konut kredisi ya da araç kredisi kullanma yolunu tercih ederler. Ancak bankaların güncel uyguladığı faiz oranlarının çok yüksek olması, kişilerin araç ya da ev sahibi olmasını engellemektedir. Tüm bu sorunların çözümü için yüksek faiz ödemeye gerek kalmadan, taksitle ve faizsiz uygulama seçeneklerini uygulayan Birikimevim en büyük destekçiniz olmak için hazırdır.

Birikimevim İle Araç Sahibi Olmanın Avantajları

Senetle araba satın almanın en kolay yolu, birikim evimin sunduğu avantajlardan yaralanmakla mümkündür. Yüksek faiz oranlarının oluşturacağı tüm risklerden kurtulmak, faiz kullanmaya gerek kalmadan beğenilen ve hayali kurulan ev ya da araba satın almanın yolu birikim evimin sunduğu seçeneklerle mümkündür.

Düşük maliyetle, faizsiz ve bütçe planlaması yaparak ödemede hiçbir sıkıntı yaşamadan ev ve araç sahibi olabilirsiniz. Yapılması gereken iş, doğru adımlarla ve en uygun avantajlardan yararlanarak birikim evinin sunduğu olanaklardan yararlanarak adım atmaktır.

Birikim İle İkinci El Araç Satın Almak

Ev sahibi olmak ve istenilen taksitle araba satın almak herkesin hayalidir. İkinci el piyasasındaki fiyatlar, ani artış gösterdiğinden genel olarak bir durgunluk hâkim. Araç fiyatlarındaki anormal artışların sebebi döviz kurundaki yükselişler, pandemi oluşturduğu olumsuz süreç ve bankaların uyguladığı yüksek faiz oranlarıdır. Yakın zamanda ikinci el piyasasındaki fiyatların bir miktar düşeceği düşünülmektedir. Özellikle ekonomik krizin oluşturduğu risklerin azalmasıyla birlikte sıfır araç fiyatlarının düşme eğiliminde ve dengeli bir yol izleyeceğinden ikinci el araç fiyatlarında düşeceği tahmin edilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri