Favori Şahin, Sürpriz Doğan, Plase'de Demir olabilir. Taşra'da ilçelerde kıyasıya yarış

Favori Şahin, Sürpriz Doğan, Plase'de Demir olabilir. Taşra'da ilçelerde kıyasıya yarış

Yine siyasetle gündemimiz devam ediyor. Çünkü yerel seçimler çok önemli seçimlerdir. Bu nedenle bu hafta da yine siyaset değerlendirmesi yapacağım. Ayrıca Olay Medya Grubunun başlatmış olduğu anketler büyük ilgi görüyor. Hile hurda yapmadan, gerçek ne ise onun peşindeyiz. Önemli olan Gaziantep'in kazanmasıdır. Gerisi teferruattır. Bu nedenle hem Büyükşehir, hem Şahinbey, hem Şehitkamil, hem de taşra ilçelerinin tamamındaki seçime 20 gün kala olup bitenleri anlatmaya çalışacağım.

BÜYÜKŞEHİR'DE SON DURUM NE?

Yaklaşık anketimize Büyükşehir'de 2 bin 500 dolayında katılım var. Biliyorsunuz ki ankette özel bir uygulama yapıyoruz. Bir telefon ve bir bilgisayar bir kez oy kullanabiliyor. O nedenle daha sağlıklı bilgilere ulaşma şansımız oluyor. Gelelim Büyükşehir anketine baktığımız da Fatma Şahin gerçekten de yine liderliğini koruyor. Koruması da normal. 17 yıllık etkin bir siyaset hayatı var. Bu da anketlere net yansıyor. % 45 ile % 50 arasında yarışını sürdürüyor. Favori herşeye rağmen Şahin görünüyor. Gelelim DSP adayı Celal Doğan'a. Gerçekten de Doğan'ın 15 yıl sonra aranan bir başkan adayı olması beni şaşırttığı gibi herkesi de şaşırtıyor. Şu an ki tabloya göre % 37 ile % 41 arasında yarışı sürdürmeye çalışıyor. Bana göre Celal Doğan'ın sürpriz yapma ihtimali var mı derseniz?, var derim. Bu sürpriz de Türkiye konjektörüne bakarak değerlendirmemiz lazım. Siyasette sandıkta ne çıkacağını kimse bilmez. Genç ve dinamik aday olan İYİ Parti-CHP ittifak adayı Ejder Demir'de çok iyi çalışıyor. Çok koşturuyor. Çalmadık kapı bırakmıyor. Genellikle genç seçmen ve milliyetçi seçmen üzerinde ağırlığı var. Oy oranını söylemeye gerek yok. Bana göre de31 Mart'ta "Plase" yapabilir. Yani son dakika da gol atma şansı da var. Büyükşehirde durum bu.

ŞAHİNBEY VE ŞEHİTKAMİL'DE NELER OLUYOR?

Hem Şahinbey, hem de Şehitkamil'de Millet İttifakı olmazken, Cumhur ittifakı burada 2 yerde de güçlü bir şekilde seçimi kazanma oranı yüksek görünüyor. Sayın Tahmazoğlu gerçektende yaptığı hizmetlerin karşılığını alıyor. Şahinbey'de Tahmazoğlu Favorinin karşısında ne Köse, ne de Bay sürpriz yapamıyor. Ancak şunu da söylememiz gerekir. Siyasette herşey olabilir. Şehitkamil'e gelince, sayın Fadıloğlu herşeye rağmen toparladı. Ve, Şehitkamil'in Favorisi görünüyor. Ancak Şehitkamil'de Nesrin Tuncel farkı görünüyor. Kadın aday olması avantajı kendisine çok oy getiriyor. Hem CHP, hem HDP ve hem de diğer tüm partilerden de oy alıyor. Her zaman Şehitkamil'de "Sol görüş ağırlığı" vardır. Bu gerçeği de inkar etmeye gerek yok. Tuncel'in CHP gibi bir partinin il başkanlığını yapması da kendisini Şehitkamil'de sürprize doğru koşturabilir. Örgütlü çalışması da Tuncel'in kendinin başarısını yukarı taşıyor. Gelelim sayın İYİ Parti adayı Bekir Öztekin'e. Bekir hoca gerçekten Şehitkamil'i çok iyi tanıyor. Bu bölgede de ağırlığı vardır. Ne kadar ağırlığı olduğunu da hep birlikte31 Mart'ta göreceğiz.

TAŞRA İLÇELERDE ŞOK GELİŞMELER VAR

Taşra ilçelerin başında bana göre Oğuzeli geliyor. Burada 2 öğretmen kökenli aday yarışıyor. Cumhur ittifakının adayı mevcut belediye başkanı Sait Kılıç'tır. Millet ittifakının adayı da Mustafa Dinçkan'dır. Bu ilçede de kıyasıya bir yarış var. Mustafa Dinçkan, Millet ittifakının adayı olarak Oğuzeli merkezinden iyi oy alıyor. Köylere doğru biraz olsun oy kaybediyor. Bana göre güçlü bir aday. Sait Kılıç'ın duruman bakınca kendini garanti görmesi büyük hatadır. Siyasette garanti olmaz. Öyle bir an gelir ki; "Bir rövaşata " yer, aklı başından gider. Onun için ben buradan kendisini uyarıyorum. 5 yılın yıpranmışlığını da unutmaması lazım. Sait hocaya ben bir an önce Rehavetten kurtulmasını umutlu bekliyorum. Nizip'teki son duruma baktığımız da Cumhur ittifakının adayı sevilen insan eski milletvekili Mehmet Sarı yaptığı hizmetleri tekrar başarılı bir şekilde alırken, yine sürekli aday olan Millet ittifakının adayı Mehmet Aslan'da seçimi alma şansı olabilir. Burada da kıyasıya bir yarış var. İslahiye'ye gelince mevcut belediye başkanı Kemal Vural'ın 5 yıllık yıpranmışlığı sandıklara yansıyacak gibi görünüyor. CHP'de Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan'ın desteğiyle Mustafa Köse seçimi kazanmak için omuz omuza vermişler. Sürpriz yapacak şansı sayın Köse'nin var görünüyor. Ama ne var ki her yerde olduğu gibi "Ampül"ün kazanma şansı da yüksek görünüyor. Nurdağı'nda üçlü bir yarış var. Dengeler her gün değişiyor. Cumhur ittifakının adayı Ökkeş Kavak, Millet İttifakının adayı Orhan Yılmaz ve Büyük Birlik Partisi'nin adayı Hasan Dilek arasında bire bir yarış görünüyor. Burada dengeleri bana göre eski Nurdağı belediye başkanı Mehmet Yıldırır oyları kime yönlendirirse, seçimi de o kazanır. Karkamış'ta da Cumhur ittifakının adayı Seydi Yılmaz çok iyi çalışıyor. Ancak rakibi Millet ittifakı adayı Ali Doğan'da seçimi kazanma şansı bulunuyor. Burada da bire bir yarış var. Araban'da da mevcut belediye başkanı Mehmet Özdemir 3 dönemdir başkanlık yaptığı için biraz sıkıntı yaşasa da seçimi kazanacak görünüyor. CHP adayı da Hasan Doğru'da her dönem aday oluyor. Bu seçimde de iyi mücadele ediyor. Son durumu31 Mart'ta hep birlikte göreceğiz. Yavuzeli'nde de yine 3 dönemdir Cumhur ittifakının adayı Kemal Sakaroğlu var. Biraz sıkıntı yaşıyor. Çünkü karşısındaki Millet ittifakının adayı Mehmet Kaya'da Yavuzeli'nde çok sevilen bir isim. Bundan dolayı da her gittiği yerde büyük ilgi görüyor. Bir değişim olması için mücadele ediyor. Anketlerde de durumu fena değil görünüyor. Bu haftalıkta bu kadar. İyi haftalar.www.olaymedya.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri