Kıyafet ve Gıdalarda Kullanılan Boyalar

Kıyafet ve Gıdalarda Kullanılan Boyalar

Renklerin hayatımızdaki yeri ve önemli hiçbir zaman tartışılmaz. Bir yiyeceğin rengi ne kadar parlak ve canlıysa o kadar taze olarak tanımlanırken kumaşlarda da rengin solmamış olması önemlidir. Ticari olarak baktığımızda renklerin satış rakamlarına etkisi çok büyüktür ve bunun için bazı gıdalar boyanarak daha canlı tutulması sağlanır.

Yiyeceklerde Renk Maddesinin Kullanılmasının Nedeni Nedir?

· Bazı gıdaların renklerinin artırılması amacıyla gıda boyası kullanılır. Nedeni ise gıdanın kaybolan renginin yeniden kazandırılması ve bu sayede alınma ihtimalinin yükseltilmesini sağlamaktır.

· Ürünlerde standart çok önemlidir. Gıda boyaları ise her ürünün aynı standarda kavuşmasını sağlar.

· Bazı ürünlerin farklı tonlara sahip olması gerekir. Bu sayede tüketici alıma teşvik edilmiş olur.

· Satılan ürünlerin amacı müşterinin ilgisini çekmek ve bu sayede daha fazla kazanmaktır. Dolayısıyla rengi yerinde olmayan bir ürünün satılması da söz konusu değildir.

Gıda boyalarının yasal olarak kullanılabiliyor olması ve insan sağlığına herhangi bir zararının olmaması istenilen bu rakamların elde edilmesini kolaylaştırır.

Kıyafet Boyamada Hangi Boya Kullanılır?

Kıyafetlerde kullanılan boyalar kumaş boyası olarak tanımlanır. Toz, jel ve sprey olan çeşitleri vardır ve kullanılacak olan kumaşa göre bu boyalardan birinin tercih edilmesi gerekir. Kumaş boyalarının kullanılmasındaki mantık tıpkı gıdalarda olduğu gibi renklerin yeniden eski formuna dönüştürülmesini sağlamaktır. Evde basit bir şekilde yapılacak olan uygulama sonrasında kumaş ilk günkü canlı ve parlak rengine tekrar dönüştürülebilir.

Kumaş boyalarında birçok farklı renk seçeneği vardır. Boyanacak olan kumaşa uygun olan renk seçilirken isteğe bağlı kumaşın rengi de tamamıyla değiştirilebilir. Ancak bu değişimi yapabilmek için seçilen boyanın boyanacak olan kumaştan daha koyu renkte olması gerekir. Aksi takdirde tam bir kapatma elde edilemez.

Kumaş boyalarında kimyasal maddeler kullanılmıştır ancak gıda boyaları bitki köklerinden elde edilmiş olduğu için yenilebilir özelliktedir. Bu nedenle her iki boya arasında birçok fark vardır.

EVERYDYE markamız ihtiyacınız olan kumaş ve gıda boyalarının istenilen renk seçeneklerini sunar. Sipariş vermek istediğiniz renkler ve boya çeşitleri için everydye.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri