2020 KPSS Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ilanı yayınlandı mı?

Sağlık sektöründe personel olmak isteyen vatandaşlar Sağlık Bakanlığı KPSS ile 12 bin personel alımı ilanı ile ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyor. Bakan Koca tarafından yapılan açıklama ile 12 bin sağlık personeli alımı müjdesi duyurulmuştu. Tam 14 farklı branş için yapılacak olan atamalarda en çok atama hemşire kadrosunda olacak. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar başvuru tarihlerini ve şartlarını araştırıyor. Peki Sağlık Bakanlığı KPSS ile 12 bin personel alımı ilanı yayınlandı mı? Sağlık Ba

Sağlık Bakanlığı KPSS ile 12 bin personel alımı ilanı son günlerde epey ilgi görüyor. Kamuda personel olma isteyen vatandaşlar için tam 12 bin personel alımı yapılacağının müjdesi verilmişti. Buna göre; en çok alım yapılacak olan branş ise 7 bin kişiyle hemşire olacak. Konuya yönelik araştırmalar hız kazanırken branş dağılımı gibi detaylar duyuruda yer alırken vatandaşların gözü ÖSYM'den gelecek tercih kılavuzu açıklamasına çevrildi. Peki Sağlık Bakanlığı KPSS ile 12 bin personel alımı ilanı yayınlandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN? SAĞLIK BAKANLIĞI 12 BİN PERSONEL ALIMI İLANI YAYINLANDI MI, BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2020 yılında yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz günlerde Bakan Koca tarafından yayınlanan duyuruda; 12 bin sağlık personeli alımı yapılacağı açıklanırken vatandaşlar gözünü başvuru tarihleri, şartları, branş dağılımı gibi detayları için ÖSYM'den gelecek olan tercih kılavuzuna çevirdi. İşte tüm detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN? 2020

Sağlık Bakanlığı personel alımı henüz başlamadı. . Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı KPSS kılavuzu yayımlandı mı araştırması devam ederken, ÖSYM'nin resmi internet sayfasında da duyuru yayınlanması bekleniyor.

Bakan Koca'nın açıklaması ve personel alımıyla ilgili detaylar şu şekilde:

"Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.7.000'i Hemşire, 1.700'ü Ebe ve 2.864'ü Sağlık Teknikeri/Teknisyeni olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında alım yapılacak."

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

"12.000 pozisyonun il ve sağlık tesisi dağılımının da yer aldığı listeler, ÖSYM Başkanlığına teslim edildi. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak ve adaylar tercihlerini bu Kılavuzda belirtilen tarihler arasında yapabilecek. ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılacak olan atamalarda mülakat olmayacak.Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu zor dönemde, bu atamaların bize güç katacağına ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.Sağlık camiamıza hayırlı olsun"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri