Güvenlik Görevlisi Olmak İsteyenlerin Sıkça Sorduğu Sorular

Güvenlik Görevlisi Olmak İsteyenlerin Sıkça Sorduğu Sorular

Özel güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyenler bu meslek hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmalıdır. Özel güvenlik mesleği ile ilgili en çok merak edilen soruları yanıtları ile birlikte hemen sizlerle paylaşıyoruz.

o Herkes özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilir mi?

Özel güvenlik görevlisi olarak çalışmak için eğitim almanız ve yapılan sınavdan yeterli puan alarak özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmanız gerekiyor. Bu belgeye sahip olmadan özel güvenlik görevlisi olarak çalışamazsınız.

o Özel güvenlik görevlisi sertifikasını bir yandan çalışırken alabilir miyim?

Bu sertifikaya sahip olmadan özel güvenlik görevlisi olarak çalışma hayatına başlamanız mümkün olmaz. Bu nedenle öncelikli eğitim veren bir kuruma kayıt işleminizi yaptırarak kursa katılmanız ve sertifikanızı almanız gerekiyor.

o Özel güvenlik görevlisi olarak çalışmak için yaş sınırı var mı?

18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Ancak bir üst yaş sınırı bulunmuyor. 18 yaşını doldurmuş olmanız kaydıyla dilediğiniz yaşta eğitim alarak sertifikanız ile birlikte çalışma hayatına başlayabilirsiniz. Ancak silahlı özel güvenlik olmak istiyorsanız bu durumda 21 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Silahlı güvenlik olarak çalışmak için de bir üst yaş sınırı bulunmuyor.

o Özel güvenlik görevlisi olarak çalışmak için hangi okuldan mezun olmak gerekir?

Bu meslek grubunda çalışma hayatına başlamak için üniversite eğitimi almış olmanız aranmaz. Eğer özel güvenlik olarak çalışmak istiyorsanız 8 yıllık ilköğretim mezunu olmanız gerekiyor. Ancak silahlı özel güvenlik olarak çalışmak istiyorsanız lise mezunu olma şartı bulunur. Lise mezunu olmayanlar silahlı özel güvenlik görevlisi olarak çalışamaz.

o Özel güvenlik görevlisi olarak sınava girmem gerekir mi?

Aldığınız eğitimin ardından 4 sınav hakkınız bulunuyor. Dördünde de başarılı olamazsanız yeniden eğitime katılmanız gerekir. Sınava katılmamanız ise sınav hakkınızın yandığı anlamına gelir.

o Özel güvenlik görevlisi olarak nerede iş bulabilirim?

Kariyer.net internet sitesine tıklayarak güvenlik iş ilanları listesini inceleyebilir ve iş başvurusu yapabilirsiniz. Eğitim aldığınız kurumlar size iş bulmak ile yükümlü değildir. İş bulmak için güncel iş ilanlarını takip ederek dilediğiniz ilana başvuru yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri