Yardım melekleri

Yardım melekleri

Türk Kızılayı Gaziantep Şubesi Kadın Kolları, fakirin, mağdurun ve kimsesizin yanında olmak için kolları sıvadı. Dilek Toktamış başkanlığındaki 11 kadın gönüllü, "Yalnız değilsiniz" sloganı ile yola çıktı.

Türk Kızılayı Gaziantep Şubesi Kadın Kolları gönüllüleri, 'Birliktelik ve Dayanışma Kahvaltısı'nda bir araya geldi. Tamamı gönüllülerden oluşan kadınlar, 2 ayda ihtiyaç sahiplerinin umudu olmayı başardı. Türk Kızılayı Gaziantep Şube Başkanı Prof. Dr. Nihat Yıldırım'ın da katıldığı kahvaltıda konuşan Kadın Kolları Başkanı Dilek Toktamış, 2 Mayıs 2019 tarihinde 11 kişilik yönetimle birlikte yola çıktıklarını dile getirdi. Türk Kızılayı olarak, Ramazan ayında faaliyete geçtiklerini hatırlatarak, "Her gün, bağışçıların gıda yardımlarını, ihtiyacı olanlara ulaştırdık. Bazı ailelere kumanya götürerek birlikte iftarımızı açtık. Kız çocuklarına giyisi yardımları ileterekçocukların gözlerindeki ışıltılarla mutlu olduk. Çocuk Hastanesi ile görüşmeler yapıp, kemoterapi tedavisi gören, SMA hastası olan, yanık ünitesinde yatan bebeklerin, çocukların ihtiyaç sahibi ailelerine bağışçıların yardımlarını ulaştırdık" şeklinde konuştu.

Toktamış, Türk Kızılayı Kadın Kolları olarak çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini dile getirdi. Çocuk Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi ile iletişim halinde olduklarını belirten Toktamış, "Sponsor olan bazı firmaların gönderdiği giysileri sınıflandırdık ve bu hastanelere ileteceğiz. Aynı zamanda bebeklerimiz ve çocuklarımız için bez ve ıslak mendil üreten firma ile görüşüp bağış sözü aldık. Her ay düzenli bağış yapacaklar. 2 aylık bir süreçte önemli işlere imza attık" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Kadın Kolları olarak çalışmalarına ve projelerine ara vermeden devam edeceklerini belirten Toktamış, 7 gün 24 saat halkın hizmetinde olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Türk Kızılayı Gaziantep Şubesi Kadın Kolları şu isimlerden oluştu.

Gönül Terlemez

Fatoş Sözmen

Hülya Yazıcıoğlu

Emine Bahçeci

Feyza Nur Kafadar

Esra Eroğulları

Emine Çokaklı

Eylem Erol

Serpil Şahin

Canan Özler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri