Ailem çok memnun olmadı

Ailem çok memnun olmadı

Gazişehir Gaziantep Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi, SPOR TEMPO'da çarpıcı açıklamalarda bulundu;17 Yıl boyunca TİM başkanvekilliği ve başkanlığını yapan ve bir çok önemli şirketlerde yöneticilik yapan Mehmet Büyükekşi, Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü'nü başkanlık öyküsünü anlattı. Pazartesi akşamlarının en çok izlenen programı SPOR TEMPO'ya telefonla katılan Büyükekşi, gerek takımını gerekse neler yapmak istediğini anlattı.

Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Tempo'da Mustafa Teke, Bedrettin Ay ve Kenan Yücel'in sorularını yanıtladı. Büyükekşi, "Gazişehir başkanlığı söz konusu olduğunda ailem pek sıcak bakmadı ama, Gaziantep'e hizmetimizi sürdürmemiz gerekiyordu. Bu görevi devraldık. Bu bir bayrak yarışı" diye konuştu.
Gazişehir Gaziantep şu ana kadar önemli bir aşama kaydetti. Bizim öncelikli hedefimiz Gazişehir Gaziantep'i bu şehrin takımı haline getirebilmek. Tüm Gaziantep'in takımına sahip çıkması için çalışmalar yapmak istiyoruz.

GAZİANTEP FK OLUYOR
Mehmet Büyükekşi, Gazişehir ismini kaldırmak için harekete geçtiklerini ve Ticaret Sicil'de bu isim değişikliğini yaptıklarını belirterek, "İlk hedefimiz Gazişehir ismini değiştirmek. Bu isim değişikliği konusunda Ticaret Sicil'de isim değişikliğini yaptık, bundan sonraki süreçte Federasyon ile bürokratik işlemleri yerine getireceğiz. Resmiyet kazandıktan sonra İnşallah yeni ismimizle yola devam edeceği. Gazişehir ismini kaldırdıktan sonra bu kulübün ismi Gaziantep Futbol Kulübü olacak. Bu isimle birlikte Gaziantep'te doğan değil, Gaziantep'te yaşayan herkesin takımı olacak bu kulüp. Bu şehir için Süper Lig'de olmak çok önemli. Gaziantep önemli bir sanayi şehri, en çok ihracat yapan 6. büyük şehir. Gaziantep'e yakışan bir futbol kulübü olmamız lazım. Onun için çok çalışmamız lazım. Gaziantep Futbol Kulübü çevresinde herkesin kenetlenmesi lazım" ifadesini kullandı.

BEN DEĞİL, BİZ YAPACAĞIZ
Mehmet Büyükekşi, 30 Eylül'de yapılacak olan kongreden sonra kolları sıvayarak şehrimize Gazişehir Gaziantep takımını benimseteceklerini dile getirerek, "Ayın 30'unda da genel kurulumuz olacak. Yeni genel kurulda yeni yönetici arkadaşlarımız göreve gelecek. Arkadaşlarımız bana görev verirse orada ilk işimiz ve benim iddiam BİZ olacak. Bunu ben yaptım değil, biz yaptık olacak. Bütün yönetim kurulu, gerek şirketin yönetim kurulu gerekse kulübün yönetim kurulu olarak el ele vererek 7'den 70'e herkesi aramıza katılmaya davet ediyoruz. Medyaya da büyük görev düşüyor. Her platformda Gaziantep demeyeceğiz. Bizim takım diyeceğiz" dedi.

GAZİANTEP'İN DEĞERİNİ ARTIRACAĞIZ
İhracatçılar meclisindeki tecrübesiyle görevine devam ettiğini ve Gaziantep'in katma değerini artırmak için çalışacaklarını dile getiren Büyükekşi, "Ben İhracatçılar meclisinde iken hep şunu söyledim. Ülkemin ekonomisinde ihracatın önemi çok büyük. Nasıl ihracatı artırabiliriz, nasıl daha katma değer yapabiliriz. Nasıl daha ülkemizin imajını yurt dışında artırarak mallarımızı katma değer katarak satabiliriz diye hedef belirledim. Şimdi aynı şeyi Gaziantep için yapmaya çalışacağız. Gaziantep'in katma değerini artırarak gerek ihracatta yurt dışında gerekse yurt içinde benzeri çalışmaları yaparak bu marka şehri dahada yücelterek yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

GÜZEL ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUZ
Gazişehir'in çiçeği burnunda kulüp başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Tempo'da yaptığı açıklamada, "Dünya'da iki ortak dil var biri futbol diğeri siyaset. Dünyanın neresine giderseniz gidin insanlar futbolla ilgileniyor. İnşallah bizde şehrimizi en iyi şekilde temsil edecek hocasıyla, futbolcusuyla, teknik ekibiyle ve yönetimiyle birlikte el ele vererek güzel şeyler yapmak için yola koyulduk. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.

OTOBÜSTE İNSANLARI DOĞRU YERE OTURTMAK LAZIM
Gazişehir Gaziantep'te iyi işler yapmak istediklerini ve tecrübelerini buraya aktarmaya çalışacaklarını dile getiren Mehmet Büyükekşi, "Aslında Türkiye'de bakınca futbol başka birşey ama yöneticilik aynı şey. Yaklaşık 30 yıldır STK'larda ve büyük şirketlerde ve THY'de yönetim kurulu üyeliği yaptım, Türk Eximbank'ta da 17 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptım. Ben bu zamana kadar hep Türkiye'yi temsilen bu görevlerde bulundum. Bir çok büyük şirketlerde yöneticilik yaptım, Gazişehir Gaziantep'te de yöneticiyim. Önemli olan doğru yerlere doğru kişileri getirebilmek. Otobüste insanları doğru yerlere oturtabilmek. Biz bu göreve şehrimize değer katabilmek için ve kısa sürede bir yere getirerek takımı, yöneticiliği ve başkanlığı yeni arkadaşlara devredebilmek istiyoruz. Bu arada Adil Konukoğlu başkanımıza teşekkür etmek istiyoruz. Bu bir bayrak yarışı, o bana devrederken bayrağı size devrediyorum dedi. Bizde elimizden geleni yaparak bu bayrağı daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Biz yönetim olarak şu anda şirketi devraldık. Bizde burayı geliştirip kurumsallaştırıp bizde en kısa zamanda bir başka arkadaşımıza bayrağı devredip kendi yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

YÖNETİMDE DEĞİŞİM OLACAK
30 Eylül'de yapılacak olan olağanüstü kongreyle ilgili bilgiler veren Mehmet Büyükekşi, "Burada hedeflerimiz ve hayallerim nedir derseniz, öncelikle bu takım bu sezon Süper Lige yeni çıktı. Hedefimiz şu anda ilk 10'nun içerisinde olması takımımızın. 30 Eylül'de yaplacak olan kongrede de yönetimimizde değişim olacak. Hepsi değişmeyecek ama, çok sayıda yeni isim eklenecek. Yönetim olarak elimizden geleni yaparak daha iyi bir kulüp haline gelerek bu kulübü yükseltmeye çalışacağız" ifadesini kullandı.

AİLEM DÖRT GÖZLE BEKLİYORDU
Mehmet Büyükekşi, Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü başkanlığına gelmesine ailesinin pek sıcak bakmadığını dile getirerek, "Ben 7 yıl Türkiye İhracatçılar Meclisinde başkanvekilliği ve 10 yılda başkanlık yaptık toplamda 17 yıl. Bu dönem içerisinde yılda 50 ülkeye gittim, Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla ve bakanlarımızla. Yurt içinde de devamlı seyahat halindeydik. Aliemiz ise bu görevleri biran önce bırakmamı dört gözle bekliyorlardı. Böyle bir şey olunca tabiki ailemde normal karşılamadılar" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri