Hamilelikte Tüketilmesi Gereken Besinler

Hamilelikte Tüketilmesi Gereken Besinler

Bebeğin anne karnındaki gelişimini tamamlayabilmesi için annelerin düzenli ve sağlıklı beslenmesi gerekir. Anne bebek sağlığında oldukça önemli olan ve gebelik döneminde tüketilmesi gereken belli başlı besinler bulunmaktadır. Protein, kalsiyum ve omega 3 ağırlıklı besinler bebek gelişiminde oldukça etkili olup doğum sonrasında hem annenin hem bebeğin tüketmesi gereken besin değerleridir. İşte, gebelik döneminde sağlıklı bir beslenme programının olmazsa olmazı besinlerden bazıları;

Yumurta

Yumurta, gebelik döneminde anne bebek sağlığını olumlu etkileyen besinlerdendir. İçerisinde bulundurduğu protein, vitamin ve minerallerin tamamı insan vücudunda kullanılabilir. Ayrıca yumurta, omega 3 yağ asitleri bakımından da zengin bir besindir. Omega 3 yağ asitleri bebeğin beyin ve göz gelişimini olumlu yönde etkileyerek anne bebek sağlığına katkı sağlar. Gebelik döneminde yeterli miktarda omega 3 içeren gıdalar tüketilmeli, yetersiz olması durumunda omega 3 takviyesi kullanılmalıdır. Çocuklarda ise normal beslenme düzenine geçildikten sonra omega 3 bakımından zengin gıdalar içeren beslenme programına geçilmelidir. Çocuğunuz, balık vb. gıdalar tüketmeyi reddediyorsa çocuklar için omega 3 takviyesine başvurulmalıdır. Ocean Smart Gummies çocuklar için gıda takviyesi geliştirerek çocuklarda ortaya çıkan vitamin eksikliği, omega 3 eksikliği gibi problemlerin önüne geçmeyi amaçlamıştır.

Tam Tahıllı Gıdalar

B ve E vitamini bakımından zengin ve selenyum içeren tam tahıllı gıdalar gebelik döneminde anne bebek sağlığına katkı sağlar. Gebelik döneminde daha sağlıklı ve bol vitaminli beslenme programı ile sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Yoğurt

Kalsiyum bakımından zengin besinlerden olan yoğurt özellikle bebeğin iskelet sisteminin gelişimi bakımından çok önemlidir. Gebelik döneminde anne, yeterli kalsiyum tüketmezse bazı problemler meydana gelebilir. Bağırsak florası için gerekli bir probiyotik kaynağı olan yoğurt sindirim sistemini de destekler.

Somon Balığı

Somon balığı içerisinde bulundurduğu yüksek miktardaki omega 3 ile bebeğin hem beyin hem de göz gelişimini olumlu etkiler. Omega 3 yağ asitlerinde bulunan DHA beynin büyük bir kısmını oluşturur bu yüzden somon gibi omega 3 bakımından zengin yüzey balıklarını gebelik döneminde tüketmek hem anne hem de bebek sağlığında oldukça önemlidir.

Yağsız Kırmızı Et

Anne adaylarının günde ortalama 40 - 60 mg demire ihtiyaçları vardır. Yağsız kırmızı et gebelikte beslenme programına eklenerek demir eksikliğinin ortaya çıkma ihtimali minimuma indirilebilir. Demir eksikliği özellikle kadınlarda sıkça rastlanan bir durumdur. Ispanak, lahana, marul gibi yeşil yapraklı sebzeler ve yağsız kırmızı veya beyaz et tüketilerek hamilelikte demir eksikliği oluşması önlenebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri