GAZİANTEP DEVA PARTİSİ’NDE NELER OLUYOR? GAZİANTEP DÜŞME YERİ DEĞİL, YÜKSELME MAKAMIDIR

GAZİANTEP DEVA PARTİSİ’NDE NELER OLUYOR? GAZİANTEP DÜŞME YERİ DEĞİL, YÜKSELME MAKAMIDIR

HABERİN VİDEOSU

Gaziantep siyaset arenasında şok gelişmeler yaşıyoruz. Bu gelişmeler AK Parti’den kopan Gelecek Partisi ve aynı zamanda DEVA Partisi’nde neler olup bittiğinin perde arkasını anlatmak istiyorum. Bunun yanı sıra, 2018 yılında Gaziantep’e Kütahya’dan atanan Başsavcı Ali Ulvi Yılmaz’a güle güle ve gelen Başsavcı Ahmet Çiçekli’ye de hoşgeldin diyoruz. Ancak, sayın Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz’ın gitmesine de bir yandan da üzüldük. Çünkü çok tanımasakta, çalışkan, dürüst bir insan olduğunu söylüyorlar. Ama ne varki; bürokraside de sosyal ilişkilerin düşük olursa “Tenzil-i makama” kurban gidebilirsiniz. O nedenle sayın Başsavcıma Manisa’daki görevlerinde başarılar diliyorum. Türkiye’nin her yeri aynıdır. Vatan içerisinde görevde kutsaldır.

GAZİANTEP DEVA PARTİSİ’NDE NELER OLUYOR?

Uzun süredir Pandemi mücadelesi gündemden düşmediği için siyasetle bir ilgimiz yok. Ancak; Gelecek Partisi Gaziantep’teki il başkanını Bekir Öztekin olarak tayin etti. Sayın Öztekin, teşkilatlarını kurmak için yoğun bir şekilde çalışmaları sürdürüyor. Teşkilatlarda da ne durumda olduğunu da çok bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir gerçek var AK Parti’den kopan bir parti olduğunu da söylemeliyiz. Yine AK Parti’den ayrılan 12 yıl boyunca AK Parti’nin Ekonomi’den sorumlu Başbakan Yardımcılığını yapmış olan Ali Babacan’ın kurmuş olduğu DEVA Partisi, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de teşkilatlanmaya çalışıyor. Beklediğimizden fazla Gaziantep teşkilatlarında görev yapmak için genellikle AK Parti ve Anavatanlı kökenlilerin fazla olduğu başvuru var. En çok başvuru da DEVA Partisi il başkanlığı içindir diyelim. Kimler var derseniz? Anavatan Partisi eski İl Başkanları Şerif Başkülekçi, Necati Binici, Cuma Reyhan, Fatih Güllüoğlu, AK Parti’den de başta AK Parti’nin ilk kurucu Gençlik Kolları başkanı Ertuğrul Kaya, Belediye Meclis üyeliği yapmış olan Mehmet Erdoğan ve bunun dışında bir çok isim söyleniyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gaziantep’e il başkanını belirlemek için bir ekip gönderdi. Bu isimlerin çoğuyla görüştü. Henüz kimi il başkanı yapacağı yönünde bir karar vermezken, geçmişte Gaziantep’te yine bakanlık yapan Ali Babacan’ın yakın dostu Mehmet Şimşek’te Gaziantep teşkilatının kurulması için el altından yardımcı oluyor. Öne çıkmıyor ama, Gaziantep’teki bazı isimlere de destek verdiği söyleniyor. Tabi bunların çoğu bir iddiadır. Sayın Şimşek, var mı? yok mu? onuda bilmiyoruz. Bu nedenle, sayın Babacan’ın Gaziantep’te tanıdığı isimlerlere bizzat kendisi görüşüyor. Babacan’ın kafasından geçen il başkanı modeline baktığımız da “Oy getirecek” etkili bir ismi il başkanı yapmak istiyor. Bunun kökeni de AK Partili olmasını benimsiyor. Bu isimlerin başında da genç ve dinamik yapıya sahip olan Avukat Ertuğrul Kaya bir adım önde görünüyor. Siyasette biliyorsunuz 24 saat çok uzun bir süre. Bekleyelim, DEVA Partisini hep birlikte görelim.

YENİ BAŞSAVCIMIZ, HOŞGELDİNİZ

Gaziantep öyle bir şehir ki, gelen bürokrat mutlaka yükselir gider. Bunun birçok örnekleri var. Başta sayın Abdülkadir Aksu Gaziantep’e Vali geldi, İçişleri Bakanı oldu. Aynı şekilde Muammer Güler, Gaziantep Valisiydi, ilk önce İstanbul Valisi sonra da İçişleri Bakanı oldu. Buna bir örnekte Adliye’den verelim. Gaziantep’te Başsavcılık görevinden Ahmet Karayiğit ile Cumhuriyet Savcısı olan Ahmet Geylani Tuğrul isimleri de önemli isimlerdir. Karayiğit, ilk önce Yargıtay üyesi, sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı oldu. Yine aynı şekilde Gaziantep’te düz Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Ahmet Geylani Tuğrul’da Yargıtay Başsavcısı oldu. Bunlar bir kaç örneğimiz. Gaziantep bürokraside düşme yeri değil, sürekli yükselme yeridir. Yine son olarak örnek verirsek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’a, onun döneminde Emniyet Müdürü de Erhan Gülveren’de Emniyet Genel Müdür Yardımcısı oldu. Bu nedenle, Gaziantep’te bürokrasi de düşme yeri değil, yükselme yeri olduğunu bir kez daha vurgulayalım. Sayın Fatma Şahin ile Vali Davut Gül, yeni Emniyet Müdürümüz Cengiz Zeybek gördüğüm kadarıyla “Ortak akıl” içerisinde çalışıyorlar. Buna Bölge Adliye Mahkemelerinin başkanı Yusuf Kaya’yı da ekleyebiliriz. Yani tek kelime halkla içli dışlı olan bir bürokrat Gaziantep’te yükselmeye devam eder. Yeni Cumhuriyet Başsavcımız Ahmet Çiçekli’de yaptığım araştırmada Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı yapmış. Gaziantep’e yakın bir ilde görev yapmanın ne olduğunu bilen bir yapıya sahip biri olduğunu da anlamış olduk. Ayrıca Çiçekli, Kilis’ten sonra Erzurum ve Manisa Cumhuriyet Başsavcılıkları yapmış. İyi bir bürokrat olduğu net olarak görünüyor. Bizim sayın Başsavcımızdan tek isteğimiz sayın Valimiz Gül, Belediye Başkanımız Şahin, Emniyet Müdürümüz Zeybek ve kendisiyle birlikte iyi bir dörtlü olarak şehiri çok iyi yöneteceklerine inancım fazla. O nedenle sayın Başsavcım Ahmet Çiçekli’ye, Gaziantep’te her insanı suçlu olarak görüpte değilde, ilk önce insan olarak bakmasını istiyoruz. Hoşgeldin sayın Başsavcım Çiçekli. İnşallah Gaziantep’te de diğer bürokratlar gibi yükselip gidersiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri