GAZİANTEP'TE KRİZE RAĞMEN YATIRIMA DEVAM - GAZİŞEHİR ŞAMPİYONLUK YOLUNDA VE VALİ GÜL'ÜN 24 SAATİ

GAZİANTEP'TE KRİZE RAĞMEN YATIRIMA DEVAM - GAZİŞEHİR ŞAMPİYONLUK YOLUNDA VE VALİ GÜL'ÜN 24 SAATİ

Kim ne derse desin Gaziantep ne kriz dinliyor, ne de başka bir şeyi dinliyor. Gaziantep'e istihdam yaratmak için yatırımlara Organize Sanayi Bölgesi'nde hızlı bir şekilde devam ediliyor. Zaten benim bildiğim şirketlerde kriz dönemlerinde daha büyür ve istihdamlar yaratır. Bu nedenle Gaziantep Organize Sanayi Bölge başkanlığına seçilen 30 yıldır da bu kurumda önemli görevlerde bulunan yeni başkan Cengiz Şimşek'te sanayicinin önünü açmak için her türlü desteği çıkarak, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ni şahlandırmaya başladığını söyleyebilirim. Bu nedenle, Gaziantep'e yatırım yapmak isteyenler Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün kapısını çalarsa, her konuda hizmete hazır olduğunu da görürler. Bunun yanı sıra Gaziantep'in 2 güçlü kulübü var. Bunlardan biri Adil Sani Konukoğlu'nun başkan olduğu Gazişehir şampiyonluk yolunda birinci adımı geçerek, adını Playoff'a yazdırırken aynı şekilde Gaziantep Basketbol başkanı Cengiz Şimşek'in takımı da adını Basketbol'da Avrupa yollarına taşımayı başardığını da söyleyebiliriz. Bu tabloya göre sanayide yatırımlar hızlanırken, sporda da Gaziantep adını hem dünyaya, hem Türkiye'ye, hem de Gaziantep'e taşıyorlar.

KARA HOLDİNG'E BÜYÜK ALKIŞ
Gaziantep'te uzun yıllardır faaliyette bulunan 5 kardeşin kurmuş olduğu Kara Holding'in genç patronu Bilal Kara, herşeye rağmen kriz dinlemeden Avusturya ve İsviçre ortaklarıyla dünyada 9 ülkede bulunan ve 10.'sunun da Türkiye'de Gaziantep olacağını 400 Milyon Euroluk Iyocell elyaf tesisi kurma müjdesini verdi. Gerçekten de Bilal Kara'yı bu takdiri şayan yatırımından dolayı da kutluyoruz. Tüm sanayicilere de Bilal Kara gibi yeni yatırımlarını da umutla bekliyoruz.

VALİ DAVUT GÜL'DE HİÇ BOŞ DURMUYOR
Geçtiğimiz hafta Sivas'taki bir çok gazeteciyi Gaziantep'te misafir eden ve basın dostu olan Gaziantep Valisi Davut Gül'ün gerçekten de kendisinin çalışmalarından dolayı takdir ediyorum. Aynı bir 'Karınca' misali koşturmaya, mücadele etmeye çalışıyor. Sayın Gül'ün bir günlük hikayesini size ben kısaca anlatayım; "Sabah saat tam 07.45'te Valilik makamına geliyor. Hemen 2 saat içerisinde günlük programlarla ilgili yapılacak çalışmaları bitiriyor. Saat 10.00 sıralarında ziyaretleri kabul ediyor, ziyaretler 11.30'a doğru bitiyor. Şehirin güvenliği için başta Emniyet Müdürü ve Jandarma Alay Komutanıyla güvenlik toplantısı tamamlıyor. Daha sonra da yemek faslı da 13.00'da bitiyor. Bu saatten sonra Gaziantep'teki küçük ve büyük esnaf demeden kapı kapı ayrım yapmadan geziyor. Genellikle Organize Sanayi Bölgesi'nde bin tesisin şu ana kadar 100'ünü bitirmiş durumda. Bizzat kendisi fabrikaya giderek, işçilerle ve patronlarla ayrı ayrı sohbet ediyor. Neler yapabileceklerini birlikte ortak akılla tartışıyorlar. Saat 17.00 sıralarında tekrar makamına geliyor. Makamda imza işlerini tamamladıktan sonra tekrar üst düzey yöneticilerle toplantı yapıyor. Evini de saat 19.30 gidiyor. Tekrar saat 21.00 sıralarında da yanına zaman zaman koruma almadan şehirin genellikle kırsal kesimine giderek, vatandaşlarla sohbet ediyor. Yaklaşık bu işte saat 23.00 sıralarında bitiyor. Saat 24.00'da da evine geliyor." Ve böylece 24 saat boyunca Vali Gül, Gaziantep için çalışıyor. Üreten, çalışan, dert dinleyen, sorunlarını yerinde yaşayan bir valimiz olduğu için teşekkür ediyoruz. İyi haftalar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri