Çocuk Hastanesinde çirkin saldırı: Hemşirenin kolu kırıldı

Çocuk Hastanesinde çirkin saldırı: Hemşirenin kolu kırıldı

"Gaziantep'te bitmek bilmeyen sağlıkta şiddete bir yenisi daha eklendi. Erkek hemşirenin kolu 3 yerinden kırıldı. Hastalanan çocuğunu götürdüğü hastanede görevli erkek hemşire C. B. ve diğer sağlık çalışanları tarafından dövüldüğünü öne süren M.K. (39), darp raporu alarak şikayetçi oldu. Olayda kolu kırılan C. B. ise hastanede tedaviye alındı. "

Gaziantep'te sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırının bir yenisi daha eklendi. Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde görevli erkek hemşire hasta yakını tarafından öldüresiye dövülerek kolu üç yerinden kırıldı. Hemşire ameliyata alındı. Hasta yakını ise beni dödüler diye polis karakoluna giderek şikayette bulundu.

Sağlık personeline yönelik şiddetin her geçen gün artması ve son yıllarda başta Gaziantep'te sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir yenisi yle tekrar Gaziantep gündeme geldi. İddiaya göre,Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi süt 3 servisinde yatmakta olan 11 yaşındaki M.A.K'nin babası M.K doktorun sürekli hastanın başında olmamasını bahane ederek gece serviste görevli hemşirelerle tartıştı. Görevli nöbetci hekim tarafından muayenesi yapılan çocuk hasta başka bir servise nakledildi. Sabah mesai başlamasıyla birlikte hastanede akşam sorun yaşadığı servise gelen M.K. tokalaşarak kendini karşılayan erkek hemşire C.B. ile birlikte hastanın eski odasına giriyorlar. Odaya girdikten kısa bir süre sonra tartışmaya başlayan hasta yakını ile görevli hemşire arasında çıkan yumruklu kavgada hemşirenin imdat çığlıkları üzerine mesai arkadaşları da odaya geldi. Burda yapılan karşılıklı arbede sonrasında Hemşire C.B. çağrılan 112 Acil Servis ambulansı ile Gaziantep sağ kol üst kısmında 3 parçalı kırık tesbit etmelerinin ardından ameliyata alındı.

KARŞILIKLI SUÇLADILAR

Erkek Hemşireye saldırının üzerine hastanede Beyaz Kod verilmesinin ardından kavgaya müdahale edildi. Darp edilen sağlık çalışanı C.B. mesai arkadaşları tarafından sedye ile ambulansa taşındı.

Sağ kol üst kısmında 3 parçalı kırık olan ve sinirleri zarar gören erkek hemşire C.D.'nin ifadesinde ise; Tokalaşarak karşıladığım hastanın babası tarafından tekme tokat girişilerek acımasızca dövüldüm. Yere düşmeme rağmen benim üzerime çullanarak tekme tokat döven hasta yakınını görevli arkadaşlarım olmasaydı belki bana daha çok zarar verecekti. Şahısla ilgili gerekli yerlere şikayetimi bildireceğim" dedi.

Olay, sabah saatlerinde, Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde meydana geldi. M.K rahatsızlanan oğlu M.A.K(11)'yı hastaneye getirdi. İddiaya göre, çocuğuyla ilgilenilmediğini söyleyen M.K ile erkek hemşire Cuma B., ile arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında C. B., başka bir odaya çağırdığı M.K'ya kafa attı daha sonra ise tekme ve yumruklarla vurmaya başladı. Yaşanan olay sonrası başka bir hastaneye giden Koca darp raporu alarak C. B. hakkında şikayetçi oldu. Olayda kolu kırılan ve alçıya alınan C. B. ise tedaviye alındı.

HASTA YAKINI: BEN VURMADIM, KENDİ KENDİNİ YERE ATTI KOLU KIRILDI
Hemşirenin kendisine saldırdığını ileri süren M.K olay anında yüzüne çok sayıda darbe aldığını ifade ederek şunları söyledi:"Oğlumu kusma ve ateş şikayetiyle hastaneye getirdim. Tahlilleri yapıldı ve doktor yatışının yapılması gerektiğini söyledi. Ben de annesinin 40 günlük çocuğu olduğunu söyledim öyleyse siz kalın dedi. Bende tamam dedim. Yatışımız yapıldı. Bir gece tedavisi yapıldı. İkinci gece çocuğum ateşlendi. Bende hemşireyi çağırmak istedim geliyoruz dediler ama gelmediler. İki üç defa da gittim yine gelmediler. Çocuğumun durumdan korkuyorum gelin bakın dedim. Bana siz başında durun dediler. Ben de çocuğumu aldım serumla çıktım. Güveliğe şikayet etmek istediğim yeri sordum. Görevli memura şikayette bulundum. Sonra yerimi değiştirdiler. Yukarıya çıktım hemşire hanıma doktorun ne zaman geleceğini sordum. Saat 9.00'da geleceğini söylediler bende teşekkür ettim. Daha sonra hemşire odasında hemşireler toplantı halindeydiler. Bana odaya gidelim dedi. Ben de bu konuyla ilgili bir şey söyleyecek diye şikayetçi olmayın diyecek diye düşündüm. İçeriye girdik bana küfür ederek kafa attı. Burnum kanlar içinde kaldı. Gözümü şişirdi. Ayağa kalktım yine kafa attı. Kanlar içinde yere düştüm. Benim kanlar içinde kaldığımı görünce kolunu ters çevirip, kolunun üzerine atlayarak kolunu kırdı. İçeriye giren bütün hemşireler beni darp etti. Gelen herkes bana vurdu. Çocuğumun gözü önünde dövdü. Polisler geldi beni aldı. Emniyete gidip ifademi verdim ve darp raporunu aldım. Şikayetçiyim gerekenin yapılmasını istiyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri