Başkan Şahin'in eşi İzzet Şahin'in bilinmeyen sırrı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in eşi İzzet Şahin'in 6 bin 317 şehit verdiğimiz Antep Savunması'na Malatya'dan 200 kişi olarak gönüllü katılan Velioğlu ailesinden olduğu belirtiliyor.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü geçtiğimiz günlerde kutlandı. Fransızların şehre 70.000 mermi attığı ve 6 bin 317 şehit verdiğimiz Antep Savunması'yla ilgili arşivlerden yeni bilgiler de ortaya çıkıyor. Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt Daire Başkanlığı'ndaki arşivden Antep Savunması'yla ilgili çıkan yeni bilgi Malatyalı Velioğlu ailesi ile ilgili. Belgeye göre Velioğlu ailesinden 200 kişi Maraş ve Antep muharebelerine katılarak düşmana karşı savaşmış.

İZZET ŞAHİN O AİLEDEN Mİ?

Aileden 200 kişi ile tamamen gönüllü olarak savaşa katılan, vatan toprakları için canları pahasına mücadele eden Velioğlu ailesinin günümüzdeki yaşayan bir neferinin de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in eşi İzzet Şahin olduğu aile büyükleri tarafından ifade ediliyor.

BELGEDE YER ALAN İFADELER

Genelkurmay arşivindeki belgede yer alan ifadelerin çevirisi şöyle:

( Velioğlu) Velizâde Hüseyin Efendinin 200 Gönüllü Neferleri İle İşgal Altindaki Maraş ve Antep Savunmasına Katılması. )

2. Kolordu Komutanlığına - Eylül 1918

Arga kazai eşrafından Mahmud Ve (Velioğlu) Velizâde Hüseyin efendiler 200 gönüllü neferin Ayıntepe temerik edildiği kaymakamın malumu işaretine atfen .... şube 822 olduğudur.

Arga milli taburunun 4 bölüğü reislerinin idaresinde destek sistem silahlarıyla mücehhez olarak bulunan merkez kazaya dahil olduğu Ve diğer merkezlerin de buraya merkeze gelmekte oldukları Ve kendilerinin de nefer olarak bu kıtalar meyanında geleceği Arga kaymakamı Ve kadı Ferit beyin işaretine atfen numerodur. Şube 829 mumerodur.
Sene:12: zilhicce 1336: Eylül 1918

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri