El Dezenfektanı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

El Dezenfektanı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

El Dezenfektanı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Dezenfektan, cansız ortamlardaki patojen mikroorganizmaların, virüslerin öldürülmesini ve üremelerinin durdurulmasını sağlayan kimyasal sıvı bir koruyucudur. Mikroorganizmalar; virüs, alg, mantar, bakteriler gibi gözle görülmeyen organizmalardır. Dezenfektanlar genel olarak tüm organizmaları yok etmezler. El dezenfektanları, herhangi bir temas ya da kirlenme anında hastalık bulaştıran mikropların suya ihtiyaç duyulmadan deri üzerinden atılmasına ve yok edilmesine yardımcı olur. Çalışan kişilerin hızlı ve etkili el temizliğinde dezenfeksiyon temin etmek için geliştirilmiş antiseptiktir. Yeni tip koronavirüs ortaya çıktığı zamandan beri evde, iş yerlerinde, marketlerde kısaca hemen hemen her yerde insanların yanlarından ayırmadığı el dezenfektanları koruyucu niteliktedir. İnsanların eline yerleşen virüsler yüze temas ettikten sonra ağız, göz ve burun aracılığı ile vücuda taşınabiliyor. El dezenfektanları HIV, Hepatit B, Koronavirüs ve İnfluenza gibi bakteri ve virüsleri öldürebilir. Etil alkol ve izopropil alkol ile mikroorganizmaların öldürülmesi sağlanır. El dezenfektanı alırken dikkat edilmesi gerekenler;

● Alkol oranına dikkat edilmesi gerekir.

● En güvenilir ve en sık kullanılan dezenfektan alkol bazlı olanlardır. Alkol bazlı el dezenfektanları mikropları 2 ile 5 saniye arasında öldürür.

● Alkol oranı %60 ile %90 arasında olmalıdır.

● Parfümlü dezenfektanlar tercih edilebilir.

● Gıda maddelerinde kesinlikle kullanılmamalıdır.

● Antiseptik özelliğinin olması gerekir.

Çalışırken, dışarıda bulunduğumuz durumlarda ya da elimizi yıkayamadığımız zorlu koşullarda el dezenfektanı ile salgın hastalıklardan korunur ve el hijyeni sağlanır. Ayrıca solunum yollarına zarar verdiği için hiçbir dezenfektan koklanmamalıdır. 5 - 11 yaş aralığındaki çocuklar ve kronik hastalığı olanlar dezenfektanları sağlık açısından sınırlı şekilde kullanmalıdırlar.

En İyi El Dezenfektanı Markası Hangisidir?

En iyi el dezenfektanı markası Avansas’ta satışta bulunan Maratem el dezenfektanıdır. El temizliği için ideal olan Maratem el dezenfektanı yumuşak formülü sayesinde cildi tahriş etmeden temizlemektedir. Avansas’ta bulabileceğiniz el dezenfektanının 250 ml, 750 ml, 1 litre ve 5 litre gibi isteğe bağlı olarak seçenekleri bulunmaktadır. Kullanımı için uygun miktarda el dezenfektanı alınır ve basit ovma hareketi ile bilekler dahil olmak üzere temizlenmelidir. Alınan el dezenfektanı miktarı ellerin 30 saniye boyunca ıslak kalmasına yetecek şekilde olmalıdır. Ellerin kendiliğinden kuruması beklenmelidir. Özel formülü ile yüksek bir cilt koruma sistemine sahip olduğundan dolayı cilt kuruluklarına neden olmaz. Alkol içerdiği için el durulamaya gerek yoktur. Gıda üretimi gerçekleşen işletmelerde el hijyenini sağlamak için kullanılır. Ayrıca Maratem el Dezenfektanı doğa dostu olduğu için aktif maddeleri %80’in üzerinde doğada parçalanabilir.Maratem El Dezenfektanı İçeriği Nedir?

Eczacıbaşı'nın ürettiği ve Avansas’ın satışa sunduğu Maratem M105 Alkol Bazlı El Dezenfektanı 5 lt el hijyeninde dezenfeksiyon sağlayan alkol bazlı el antiseptiğidir. Maratem El Dezenfektanı dermatolojik olarak test edilip onaylanmıştır. Cildin PH derecesine uygun bir şekilde üretilen el dezenfektanı kalabalık ortamlarda, toplu taşımada ve okul ortamında hastalıkların yayılmasını önlemede kullanıma uygundur. Avansas’ta bulabileceğiniz Maratem el Dezenfektanı içeriğinin formülasyonu likittir. Alkol oranı %70 olarak en idealidir. Deiyonize su ve Noniyak Aktif ile içeriğinde yardımcı maddeler bulunur. Değişik yapılarda kullanılan QAC dezenfektanlarla ve alkol içeriği sayesinde virüs ve bakterilere karşı dezenfeksiyon sağlayarak, ciltte uzun süreli bakteriyostatik etkisi sağlamaktadır. Direkt konsantre olarak kullanılabilir.

Maratem El Dezenfektanı Alkol Oranı Nedir?

Dezenfektanların etkili sonuç vermeleri için gereken alkol oranı %60 ile %90 arasındadır. Avansas’ta satışta olan Maratem el dezenfektanı içerisindeki alkol oranı ise %70’tir. Gereken aralığın arasında olan el dezenfektanı koruma açısından etkin bir cilt koruma sistemine sahiptir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri