Tırmık

Tırmık

Tırmıklar bağ, bahçe ve benzeri ekim yapılabilecek her alanda kullanılan bahçe ürünlerinden biridir. Bahçe malzemeleri arasında en çok kullanılan ürünlerden biri olan tırmıklar toprağın temizlenmesi ve ürün ekmeden önce toparlanması için üretilen aletlerdir. Evlerin hobi bahçelerinde, otel ve benzeri işletmelerin peyzaj işlerinde, site bahçelerinde, şehir planlaması yapılan bölgeler başta olmak üzere toprağın bulunduğu her yerde kullanılan bu ürünler uzun ya da kısa saplı olarak değişir. Kısa saplı ürünler daha hafif malzemeden üretildiklerinden kullanımları daha pratik sayılabilir. Çatal biçimindeki tırmık çeşitleri, ahşap, plastik veya demir olarak farklı malzemelerden üretilebilir. Ev ve benzeri alanlarda oluşturulan hobi bahçelerinde mini boyutta tırmıklar kullanmak üzere yatak bir şerit üzerine dikey şeritlerin yerleştirilmesi ile çatal biçimi verilen aletler genellikle kısa saplara sahiptir. Ancak daha büyük bahçelerde kullanılmak üzere büyük boyutlarda ve uzun saplı olarak tasarlanan tırmıklar Sepetfy sayfalarında bulunabilir.

Tırmık Çeşitleri

Tırmıklar; sebze, meyve, ağaç, çiçek gibi ürünlerin ekimlerinde önce toprağı havalandırmaya, kazmaya, toprak içinde yer alan yaprak, çöp gibi kalıntıları temizlemeye yarayan aletlerdir. Günümüzde her boyda ve çeşitte tırmık bulunabilir. Çatalı andıran şekli sayesinde toprağın ekime hazır hale getirilmesinde etkilidir. Demir, ahşap ya da plastik malzemelerden üretilen modelleri bulunabilir. Tırmık çeşitleri aynı zamanda kullanılacakları alanın büyüklüğüne göre çeşitli boyutlarda tercih edilebilir. Evlerin bahçesinde kullanılabilecek tırmık türleri fazla ağırlığa sahip olmayan, kullanımı kolay plastik ürünlerden tercih edilebilir. Büyük tarla ve bahçelerde kullanılacak tırmıklar ise daha uzun saplı ve kalın metal malzemeden üretilen modelleri olabilir.

Tırmık Fiyatları

Tırmıklar bahçe malzemeleri arasında demirbaş niteliğindeki aletlerdendir. Toprağın ekime uygun hale getirilmesi için kullanılan tırmık modelleri ekim yapılacak alanın ihtiyacına göre seçilmesi gereken ürünlerdir. Çeşitli markalar tarafından üretilen bu aletler farklı malzemelerden üretilse de işlevleri benzer ürünlerdir. Tırmık satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli detay ürünün ağırlığı ve üretim malzemeleridir. İhtiyaca uygun olarak seçilmesi gereken ürünler arasından seçim yaparken bu ürünlerin fiyatları da kullanıcılar için önemlidir. Tırmık fiyatları ürünlerin hangi malzemelerden üretildiği ile yakından ilişkilidir. Plastik ve küçük boyutlu hobi bahçesi tırmıkları oldukça uygun fiyatlara sahiptir. Profesyonel amaçlı kullanılan demir tırmık modelleri ise ürünlerdin metal kalitesine göre farklı fiyatlara sahip olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri