BAKBAK'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

BAKBAK'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi (KEFEK) Sayın Dr. Derya BAKBAK'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Aile ve toplum yapımızın temel direği olan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, Güçlü Türkiye'nin inşasında kadınlarımızın aktif rol üstlenerek, ülkemizin 2023 hedeflerini yakalamasında pay sahibi olacaklarına yürekten inanıyorum.

Bizim inancımızı özümseyen herkes bilir ki kadına saygı bizim medeniyetimizin, inancımızın gereğidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk"Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan ihtimal yoktur" sözleriyle kadını ve erkeği eşit tutmuş, Türk kadınına toplumsal hayatta ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır.
Bu anlamda AK Parti olarak çıktığımız bu davada Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde son 17 yılda kadınlarımız adına ülkemizde pek çok şeyi değiştirdik. 'Kadın Güçlendikçe, Türkiye Güçlenecek' dedik, kadın dostu politikalar geliştirdik.

AK PARTİ olarak gerçekleştirdiğimiz reformlarla kadınlarımızın çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumlarını güçlendirdik, kadınlarımızı dezavantajlı kılan birçok uygulamayı yürürlükten kaldırdık, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık suçlarını en sert şekilde cezalandıran düzenlemeleri hayata geçirdik.

Yeni Türkiye'nin profilinde güçlü ve cesur kadını ön planda tuttuk.

Güçlü Toplum, Güçlü Ekonomi ve Güçlü Demokrasiye giden yolda kadının en önemli anahtar olduğu bilinci ile hareket ettik.

Unutmayalım ki Türk kadının eğitimde, istihdamda, iş hayatında ve siyasette elde ettiği her kazanım Türkiye'nin medeniyet yolundaki başarısının göstergesidir.

Bu anlamda kadını tüm alanlarda destekleyen bakış açısına sahip bir teşkilatın mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyorum.

Bu vesileyle, kadına şiddet meselesi başta olmak üzere mevcut sorunlarla kararlı bir biçimde mücadeleye devam edeceğiz.

Çünkü kadına yapılan her türlü saldırı insanlığa yapılmış demektir. Kadını hor gören, istismar eden, şiddete başvuran her kim olursa en büyük zavallıdır.

Kadınlarımızın hayat şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızda da aynı kararlılığı sürdürecek; ekonomik alanda olduğu siyasi arenada da daha fazla yer almaları için tüm kadınlarımıza var gücümüzle destek olacağımızı vurgulamak istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri, eşleri olmak üzere bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Bugünün eşitlik, barış, huzur ve birliğimiz açısından ülkemizi daha da güçlendirmeye vesile olmasını diliyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri