Gaziantep Valisi Gül'den Kovid-19 uyarısı: Vaka sayılarında yüz binde 27'lerden 67'lere çıktık

- "Kurallara uyduğumuzda bir hafta, on gün içerisinde çok çabuk eski rakamlara dönebiliriz. Bu da kişisel tedbire bağlı"

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki vaka sayılarının bir ay içindeyüz binde 27'lerden 67'lere geldiği belirterek, "Kurallara uyduğumuzda bir hafta, on gün içerisinde çok çabuk eski rakamlara dönebiliriz. Bu da kişisel tedbire bağlı." dedi.

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle(Kovid-19) mücadele kapsamında başlattığı"DinamikDenetimSüreci" Gaziantep'teuygulanıyor.

ValiDavut Gül beraberindekiŞahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Gaziantep İl Tarım ve Orman MüdürüMehmet Karayılan'la Gaziantep Kalesi civarındadenetim gerçekleştirdi.

Gül, gazetecilere, Gaziantep'te 8 bin kişinin denetim faaliyetlerine katıldığını söyledi.

Esnafıziyaret ederek, tedbirler hakkında bilgi verdiklerini dile getiren Gül, şunlarıkaydetti:

"Tedbirlere uyulduğu zaman vaka sayıları hızla düşüyor, uyulmadığında iseartıyor. Bir ay içerisinde vaka sayılarında yüz binde 27'lerden67'lere çıktık. Kurallarauyduğumuzdabir hafta,on gün içerisinde çok çabukeski rakamlara dönebiliriz. Bu da kişisel tedbire bağlı. İsteğimiz ticari hayatın herhangi aksamaya uğramaması, sürecinkontrollübir şekilde devam etmesi, aşıların etkisini göstermesi. Koronavirüsün etkisini kaybetmesi belli bir zaman alacak. Hayatın devam etmesi gerekiyor. Her şeyi kararında vekontrollüyapacağız. Vatandaşlara da bunları hatırlatıyoruz."

Gül, denetim çalışmaları sırasında vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek, kurallara uymaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri