GASTRONOMİ FESTİVALİ NELERE GEBE..?

GASTRONOMİ FESTİVALİ NELERE GEBE..?

TIKLA DİNLE...

https://youtu.be/ykRzRUjz960

Eylül ayında tüm Gaziantep'i heyecanlandıracak bir organizasyon olacak şehrimizde. Bu kent için taşı taş üzerine koyanın her zaman yanındayız ve destekçisiyiz. Ama her konuda da Pollyanna gibi mutluluk oyunu oynamanın anlamı yok. Ben bu hafta Gastroantep festivali için yapılan çalışmaları inceledim ve gördüğüm bazı noktaları aktarmak istedim. Gaziantep'i tarih ve kültürü ile dünya kenti yapmak için çaba sarf ederken, eksik görülen bazı konuları satırlarıma taşıyarak emekleme aşamasında olan Gastronomi kentimizi yüz üstü düşmekten kurtarmamız gerekir.

ANLATIM MUHTEŞEMDİ'¦
Gaziantep Büyükşehir Beldiyesi ve Gaziantep'i Geliştrme Vakfı iş birliğinde 12-15 Eylül tarihlerinde 2. Gastroantep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nin tanıtım toplantısına geniş bir ekiple katıldık. Sebebi ise bu önemli etkinliğin ne kadar kapsamlı olduğunu değişik gözlerle görmek ve yorumlamaktı. Tam da dediğim gibi oldu. Haber merkezine dönüp haberi yazacakken, Mustafa Teke ve Murat Atay değişik gözlemlerini aktardı. Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özzorlar köşe yazdılar. Ve görüntüler için de montajlar yapıldı ve televizyonumuzda yayınlandı. Öyle bir heyecan vardı ki anlatmaya kelimeler yetmiyor. Neden mi. Çünkü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin öyle bir sunum yaptı ki, kimseler sıkılmadı ve herkes pür dikkat akıcı konuşmayı dinledi. Gözümde canladırdım; Binlerce yerli yabancı turist Festival parka geliyor. Yüzlerce çeşit yemekten tatmak için sıra bekiyorlar. Oteller dolu, taksiler müşteri taşıyor, tarihi ve turistik yerlerimiz ile müzelerimiz ziyaretçi akınına uğramış, baklavacı, fıstıkçı, kuru bakliyatçılarda uzun kuyruklar. Vay bee. Hayalmi kurdum acaba diyorum ama Fatma Başkan'ın anlatımına göre hiçte hayal değil. Geçen yıl bu işin antrenmanı yapılmıştı. Bu sene sahada büyük bir alkış bekleniyor. Gaziantep'i sınır kenti, bombaların patladığı bir ortadoğu şehri imajından arındırmanın bence en iyi yoluydu bu festival. Bravo Fatma Şahin, Bravo Vali Davut Gül. Bu işi becermek için 48 saatte İstanbul, Gaziantep turları atarak Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile altyapıyı hazırlamak her babayiğidin karı değil'¦

Gastro Ekibi'nde kimler var..?
Büyükşehir Belediyesi'nde uygulamaya konulan yeni sistemle biliyorsunuz birçok Daire Başkanlığı kapatıldı. Ama ekiplerden ve beyinlerden faydalanma imkanı azalmadı. Ben tek tek isim yazmaya kalksam bu işi beceremem. Ama her platformda olduğu gibi ekibi iyi yöneten ve projeyi uygulamaya koyan belirli kilit taşları vardır. Gastroantep festivali içinde benim gördüğüm kadarıyla Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Derya Bakbak, Sait Kirazoğlu, Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi Yönetim ve Meclis Başkanları, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu. Burada Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'un emekleri de inkar edilemez. Toplantıda bu isimler yer alıyorken, projenin saha ayağında ise Genel Sekreter Sezer Cihan, Kültür ve Kültür Turizm, Destek Hizmetleri, Makina İkmal Daire Başkanı Oya Alpay hanımefendi, Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan'ın emekleri ise takdire şayandı. Bu kadar çalışmanın beklenenin üzerinde bir artı değer katacağına inanıyorum ve ekipte ismini hatırlayamadığım tüm emekçilere teşekkür ediyorum.

DÜRÜMCÜLERE DİKKAT'¦
Gastroantep Festivali'nin kebap, nohut ve lahmacunculara da bir ders vermesi gerekiyor. İki şiş bir ekmek kebabın 18 lira olduğu, bir nohut dürümünün 6 liraya satıldığı, daha oturmadan hemen masaya iki su bir salata getirerek onları da hesaba ekleyen firmalar ayrıştırılmalı. Yerel yemek kültürü pazarlıyoruz derken, kalmış garnitürlerle masayı dolduran, maliyetinin bir türlü ortaya çıkarılamadığı baklavanın 30 liraya satılmasını da denetlemek gerekmezmi.? Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım. Binlerce yabancının gelmesi için verilen onca emek denetim eksikliğinden kalitesiz ürünü büyük paraya satarak cukkayı dolduran bazı esnaflar yüzünden heba edilmesin. Şu festivalden önce Büyükşehir ve İlçe Belediyeler özel ekipler kurarak, yeme içme yerlerini çok iyi denetlemeli ki Gaziantep'e gelen turistler kalitesiz ve ucuz ürün alarak şehrimizden ayrılırken 'Bi dahada Antep'ten bir şey almam' demesinler. Fatma Şahin Başkanın iki yıllık gastronomi emeğini bazılarını tenzih ederek söylüyorum, birkaç esnaf yüzünden baltalamayalım.

UÇAKLAR A EL ATILDI MI..
Gastro festival bizi heyecanlandırdı dedik ama İstanbul, Ankara, İzmir'den 700 liraya bilet alıp Gaziantep'e gelmek fikride biraz bu işe darbe vuracak gibi. Her zaman söylüyorum. Bu şehire ulaşım ne kadar ucuz ve kolay olursa o kadar çok yerli yabancı turist çekeriz. Ama havayolu şirketleri ile görüşmeler ne durumda pekte bilgim yok. Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım bir süre önce önemli görüşmeler yapmıştı. Bu görüşmeler ne sonuç verdi, bilet fiyatları aşağıya çekildi mi, sefer sayıları arttırıldı mı? Festival için Gaziantep'e gelecek olan yerli yabancı turistler uçak sefer sayıları ve fiyatlarına çok dikkat ederler. Albenili bir tarihi ve turistik kent olabiliriz ama uçak ulaşımının pahalı olması bu işi nasıl etkiler bekleyip göreceğiz. Bu konuda Başkanımız Fatma Şahin'in önemli adımlar atmasını umuyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri