Dolu Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi

Dolu Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi

Gaziantep'in Araban ilçesinde üç gün önce etkili olan dolunun Antep fıstığı bahçelerine zarar verdiği belirtildi.

Tarım ve Orman İlçe Müdür Vekili Kerim Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 9 Nisan'da etkili olan dolunun ardından Kaymakam Emin Bağlı'nın talimatı üzerine, hububat ekili alanlar ve Antep fıstığı bahçelerinde ziraat mühendislerince inceleme yapıldığını söyledi.

İlçeye bağlı Taşdeğirmen Mahallesi'nde Antep fıstığı bahçelerinde sağanağın ardından şiddetli dolunun etkili olduğunu kaydeden Yavuz, şöyle konuştu:

"Yaptığımız zarar tespit çalışması sırasında, Taşdeğirmen Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Emirler Dağı mevkisindeki yaklaşık 60 çiftçiye ait bin dönüm bahçedeki fıstık ağaçlarının, yeni açmaya başlayan ve hasat döneminde fıstık olacak cumba ve karagözlerin aşırı dolu yağışının etkisi ile kırılıp yere döküldüğünü gördük. Dolunun fıstık ağaçlarının gövdelerine de zarar verdiği ve önümüzdeki yılın karagözlerine de zarar verdiğini tespit ettik. Müdürlüğümüzde görevli ziraat mühendislerimiz, fıstık ağaçlarındaki zararın yüzde 80-90 civarında olduğunu tespit ettiler. Tespitlerini rapor halinde ilgili makamlara bildirdik."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri