Ramazanda hazımsızlığın çaresi: Zencefil

Zencefil, belki de bulunması en kolay olan bitkilerden biri. Fayları saymakla bitmeyen zencefil, oruç tutanların da imdadına yetişiyor. İftar sonrası içeceğiniz bir bardak zencefil çayı ile hazımsızlıktan kurtulmanız mümkün. Bunun yanı sıra zencefil vücuda detoks etkisi de sağlıyor. Zencefilin 5 faydasını merak ediyorsanız detaylar haberimizde.

Zencefil soğuk algınlığından kansere kadar pek çok hastalığın ilacı olarak gösteriliyor. Ancak Ramazan ayında oruç tutanların en büyük şikayeti olan hazımsızlığın çaresi de zencefil. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Meltem Gök, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Yiyecekler yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek yenilmelidir. Tarçın çayı sindirim sorunlarından kaynaklanan krampları ve şişkinlikleri azaltmaya yardımcı olur, zencefil çayı ise hazmı kolaylaştırır. Bu bitki çaylarının tüketilmesini öneriyorum. Çay ve kahve tüketimine dikkat edin, günde 2 veya 3 bardağı geçmeyecek şekilde az demli tüketin. İftar ve sahurda çok yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmalısınız. Şerbetli tatlılar tüketmek kan şekerinizin daha yavaş yükselmesine katkı sağlar" dedi.

Zencefilin faydaları

Sindirime yardımcı olur

Okulda çocuğunuz hastalandığından evde anneler zencefil gazozu hazırlar. Neden hazırladıklarını hiç merak ettiniz mi? Zencefil anti-inflamatuardır. Mide bulantılarını hafifleterek sindirim sisteminde bulunan yiyeceklerin hareket etmesine yardımcı olur böylece karın ağrısı şikayetlerini azaltır. Eğer taze zencefili çiğneyerek yiyebiliyorsanız içinde bulunan liflerden dolayı sindirim sisteminize daha büyük fayda elde edersiniz.

Vücutta detoksu sağlar

Zencefil, serbest radikalleri ortadan kaldırmaya yardımcı olan detoks görevi yapar. Bu çalışması ile karaciğere yardımcı olur. Bunun için gün içinde zencefil çayı için veya ağzınıza bir parça taze zencefil atarak çiğneyin.

Araç tutmasını önler

Eğer araç veya tekne tutması sorunu yaşıyorsanız, bulantı giderici ilaçlar yerine ağzınıza bir parça taze zencefil atabilirsiniz. Zencefil çiğneyemiyorsanız o zaman zencefil çayı da içebilirsiniz.

Kas ağrılarını giderir

Özellikle adet ağrıları için çok iyidir. Ayrıca ağır egzersiz veya antreman sonrasında kaslarınızda ağrı varsa zencefilli bir satala yemeniz ağrılarınızın giderilmesi için yeterli olacaktır.

Boğaz ağrılarını giderir

Boğazınızda ağrı hissediyor ve hastalanacağınızı mı hissediyorsunuz. Hemen bir zencefil çayı hazırlayın, boğaz ağrınıza hemen alacak, soğuk algınlığınızı hafifletecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri