TOSYÖV'den KOBİ raporu

TOSYÖV Ekonomi Çalışma Grubu, Covid-19 sürecinden KOBİ’lerin daha az hasarla çıkarak faaliyetlerini sürdürebilmeleri için bir rapor hazırladı. TOSYÖV Mütevelli Heyet Üyesi ve Gaziantep Destekleme Derneği Başkanı Necati Binici, hazırlanan raporun ilimizdeki KOBİ’lere büyük katkı sağlayacağını belirtti.

İmalat alanında faaliyet gösteren KOBİ’ler için üretim devamlılığı oldukça önemlidir. Bunun için tedarik zinciri yönetiminin ve gerekli üretim materyallerinin zamanında ulaşılabilirliği kritiktir. Bu süreçte tedarik zincirindeki anlaşmalar yeniden yapılandırılmalı, alınan siparişlerin zamanları da düzenlenmelidir. Ek olarak vadeli satış yapan tüm şirketler için alacaklar konusunda da düzenlemeler yapılmalıdır.

İLAÇ SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR ARTIRILMALI

Teknoloji ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’ler AR-GE faaliyetlerine yönelik yatırımları artırmalıdırlar. Örneğin ilaç sektöründe aşı ve tıbbi malzeme üretiminde AR-GE’nin önemi büyüktür. İlaç sektöründe salgına yönelik etkilerin azaltılması ve hatta bitirilmesi amacıyla yatırımlar artırılmalıdır. Bu konuda faaliyet gösteren KOBİ’lere maddi teşviklerin verilmesi ve buna ek olarak akademik anlamda mentörlük gibi danışmanlık desteklerinde bulunulması kritik bir adım olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri