Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı 2019 ne zaman başlıyor, tatil kaç gün olacak?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı 2019 ne zaman başlıyor, tatil kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı'nın bitmesine sayılı günler kala çalışanlar şimdi de Kurban Bayramı içi program yapmaya başladı. Özellikler Ramazan Bayramı'nı evlerinde geçiren vatandaşlar tatil hazırlıkları için, "Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı 2019 ne zaman başlıyor?" Sorularına şimdiden yanıt aramaya başladı. Geçtiğimiz yaz Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil yapan vatandaşlar, bu sene bayram tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı 2019 takvimine göre Kurban Bayramı tarihleri belli oldu. Peki, 2019 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurban Bayramı'nın ilk günü hafta sonuna denk geldiği için 9 gün tatil olması beklenmiyor. İşte haberimizin ayrıntıları'¦

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı 2019 ne zaman başlıyor? Sorularına vatandaşlar şimdiden yanıt aramaya başladı. Ramazan Bayramı'nı evde geçiren vatandaşlar, Kurban Bayramı'ndan güzel bir tatil yapmak için şimdiden tatil yapmaya başladı. Peki, Kurban Bayramı kaç gün olacak? Geçtiğimiz yaz Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil yapan vatandaşlar, bu sene bayram tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı 2019 takvimine göre Kurban Bayramı tarihleri belli oldu. Kurban Bayramı'nın ilk günü hafta sonuna denk geldiği için 9 gün tatil olması beklenmiyor. Kurban Bayramı tatilinin hafta sonuna denk gelmesiyle birlikte hafta sonu çalışmayan vatandaşlar içinse tatil süresi daha da uzun olacak. İşte haberimizin ayrıntıları'¦

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Başlangıç Tarihi: 11 Ağustos Pazar

Kurban Bayramı Bitiş Tarihi: 14 Ağustos Çarşamba

Kurban Bayramı tatilinin hafta sonuna denk gelmesiyle birlikte hafta sonu çalışmayan vatandaşlar içinse tatil süresi daha da uzun olacak.

KURBAN BAYRAMI 9 GÜN OLACAK MI?

Bu yıl; kurban bayramında açıkta kalan gün sayısı iki. Bayram, 11 Ağustos Pazar günü başlayıp, 14 Ağustos Çarşamba günü (4'ncü gün) biteceğinden, o haftanın yalnız perşembe ve cuma günü açıkta kalacak. Dolayısıyla milyonlarca çalışan "Kurban bayramında da kesintisiz dokuz gün tatil olacak mı?" sorusunu soracaktır... Bu konu ancak ağustos ayında netleşecektir.

ÖZEL SEKTÖRDE DE İDARİ İZİN VAR MI?

Bahsettiğimiz idari izin yoluyla bayram tatilinin dokuz güne çıkartılması kamu kesimi için geçerli.

Peki; özel sektörde durum ne? İşverenin kararıyla izinler netleşiyor. Büyük çoğunlukla özel sektör işyerleri de, çalışanları için kesintisiz dokuz günlük bayram tatili imkânı sağladı. Çalışanlarına dokuz günlük bayram tatilini müjdeleyen işverenler; arada kalmış çalışma günleri için çalışanlarını 'yıllık ücretli izinli' sayabilir. Veya sonradan bu arada kalan çalışma günleri kadar çalışanlarından 'telafi çalışması' yapılmasını isteyebilir.

2019'DA KALAN RESMİ TATİLLER LİSTESİ

15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü

30 Ağustos 2019 Cuma Zafer Bayramı

28 Ekim 2019 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı Arefesi

29 Ekim 2019 Salı Cumhuriyet Bayramı

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

Sözlükte yaklaşmak, Allâh'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hemde Cenab-ı Hakka yaklaşmış olur.

Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri yerine getirilmektedir. Kurban, bir Müslüman'ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Kurban Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise sünnet-i müekkededir. Dini kaynaklarda Peygamber efendimizin kurbanını daima kestiği ifade edilmektedir.

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?

Kurban, kurban bayramının ilk üç gününde kesilir. Kurban kesim vakti, Bayram namazı kılınan yerlerde, bayram namazı kılındıktan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Bayramın üçüncü günü güneş batıncaya kadar devam eder. Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüzleri kesilmesi uygundur. Bayramın birinci günü kesmek daha faziletlidir.

Şafii mezhebine göre ise kurban bayramın dördüncü günü de kesilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri