HAYAL KIRIKLIĞI VE DESTEK

HAYAL KIRIKLIĞI VE DESTEK

Öncelikle 2019/20 TFF Cemil Usta futbol sezonunda Gazişehir ve tüm takımlarımıza hakem hatalarının az olduğu, sahadaki futbolun ön plana çıktığı ve konuşulduğu bir sezon yaşamak dileklerimle başarılar diliyorum.
Geçtiğimiz sezonki şampiyon kadrosunun büyük bölümünü yenileyerek lige iyi başlamak isteyen Gazişehir, ilk maçında beklentileri karşılamaktan uzak gözüktü. Günay'ın dışında tamamı yabancı yeni transferlerden oluşan oyuncularla sahaya çıkan Gazişehir, maça hakemin yanlış penaltı kararı ile mağlup başlamak zorunda kalması zaten maç boyunca kollektif oynama, uyumsuzluk, ilk defa bir arada oynama, kişisel hatalar, üçlü defans kurgusu, rakibi çok geride karşılama ve adaptasyon sorunu yaşayan takımın sonraki dakikalarda gelen penaltı kararları sonunda iyice maçtan kopması günün farklı sonucunun gelmesinde etken oldu.
Verilen yanlış penaltı kararı ve sonraki penaltılar çalınmasa dahi sahada seyrettiğimiz takımın mücadelesi, rakibin rahat oynamasına izin veren anlayış, rakibin bu kadar kendi yarı sahanda karşılanması, beraber oynama eksikliği, kişisel hatalarla pozisyon hatalarının ön plana çıktığı bir maçın kazanılması hayalden başka bir şey olmazdı.
Bu farklı sonucun arkasından şimdi olumsuz eleştirilerin ve tartışmaların başlamasının alınan sonuç kadar tehlikeli olacağını düşünüyorum. Eleştiri muhakkak ki olacak ama saygı çerçevesi içerisinde ilk maçla beraber hocanı, takımını tartışmaya açarsan zaten yeni kurulmuş zamana ve desteğe ihtiyacı olan bir takımının toparlanma sürecini daha da uzatırsın. Gazişehir açısından baktığımızda futbolun doğrularının sahaya yansıtıldığı çok az şey varken yanlışların daha çok ön plana çıktığı bir maç seyrettik.
Fenerbahçe açısından baktığımızda da haklı ve farklı bir galibiyet alarak lige başladılar ama bu sonuç kesinlikle onları aldatmasın. Eğer ligde bu orta ikili ve Jailson'lu defans kurgusu ile oynamaya devam ederlerse Fenerbahçe'nin ligde gol yemediği maç olmaz diye düşünüyorum. Stoper Zanka'nında Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan bir oyuncu olmadığı çok değil birkaç hafta içerisinde konuşulmaya ve tartışılmaya başlanır ülkemizde.
Ligde birçok takımın kadrolarını koruyarak ve takviye ederek başladıkları sezona Gazişehir'in kadrosunda büyük revizyona giderek başlaması dezavantajını ancak yönetim,takım ve taraftar birlikteliğinin yakalanması ile atlatabilir, bunun içinde özellikle sabır ve zamanın ön plana çıkacağı bir süreç yaşanacaktır.İçinde bulunduğumuz günlerin eleştirmek ve tartışmaktan daha çok Gazişehir'e destek günleri olduğunu söyleyerek başarılar diliyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri