Analistler Bitcoin Fiyatlarıyla İlgili Pozitif Düşünüyor

Analistler Bitcoin Fiyatlarıyla İlgili Pozitif Düşünüyor

Bitcoin fiyatları son birkaç hafta içinde adeta patlama yaşadı. Nisan başında 6.000 dolardan işlem gören lider kripto para birimi Bitcoin, geçen hafta 9.500 dolara kadar yükseldi. Piyasadaki yükseliş eğilimi küçük bir geri çekilmenin ardından devam ederken Bitcoin fiyatı 8.000 doların üzerinde kalmayı başardı. Ayrıca analistlere göre bütün bu artışlar, teknik ve temel göstergelerle de birleşince fiyatın boğa eğiliminde olduğunun sinyalleri olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin Ralli Sinyali

Son zamanlarda yaşanan artışlar ve analistlerden gelen boğa piyasası açıklamaları ile “1 BTC kaç TL olacak?” gibi soruları da sıklıkla duymaya başladık.Piyasadaki analistler de bu soruların yanıtlarını verebilmek için teknik analizleri yorumlayarak açıklamalar yapmaya devam ediyor. Sizler de Bitcoinhaber.net Teknik Analiz kısmından analistlerin tahminlerine ulaşabilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta, bir eğilimin gücü, yönü, momentumu ve süresindeki değişiklikleri gösteren bir gösterge olarak tanımlanan ”MACD (Moving Average Convergence Divergence) göstergesi Bitcoin'in bir haftalık grafiğinde yükseliş olacağının sinyallerini verdi ve analistlere göre bu gösterge orta vadeli bir boğa rallisinin de işaretiydi.

Tarihsel olarak değerlendirildiğinde MACD verilerinin yükselişe geçmesi Bitcoin fiyatlarının da yükselişe geçmesini sağladı. Dolayısıyla bu sefer de analistler ralli beklentisi içine girdi.

2017 yılında, gösterge %1,000'lik bir ralli ile fiyatın 2.000 dolardan 20.000 dolara yükselişini başlatmış ve 2.000 dolar seviyesinde artış göstermişti. 2019'un başında da yine gösterge yükseliş eğilime girdiğinde Bitcoin fiyatı %300 yükselmişti. 2020 yılında ise BTC'nin 8.000 dolardan 10.500 dolara yükselmesinden hemen önce MACD yine yükselişe geçti.

Bunların yanı sıra Bitcoin’in son 7 haftayı sürekli artışla kapatması da piyasanın popüler analistlerinden Zack Voell’in açıklamalarına göre, Nisan 2019’dan bu yana gerçekleşmemişti ve bu hamle ile birlikte ayı piyasasının sonuna gelinmiş oldu.

Bitcoin ve Hisse Senetleri Karşılaştırması

Yukarıda bahsi geçen göstergelerin aynı sıra Bitcoin fiyatları son birkaç gündür sergilediği grafiklerle hisse senetlerinden da ayrışmaya başladı.

Bilindiği gibi salgının ekonomi üzerinde yarattığı etkilerle 12 Mart’ta tüm piyasada yaşanan satış baskıları ile kripto para birimleri de geleneksel varlıklarla birlikte büyük düşüşler yaşadı. Bu durum Bitcoin’in hisse senetleriyle birlikte hareket etmeye başladığı şeklinde yorumlandı ve “güvenli liman” argümanının sorgulanmasına yol açtı.

Bitcoin’in hisse senetleriyle olan korelasyonu bozması aslında günümüz ekonomik koşullarında oldukça önemli. Çünkü genel piyasa koşullarında hisse senetlerinin daha düşük seviyeleri görmesi hala bekleniyor. Dolayısıyla korelasyonun bozulması Bitcoin fiyatının da düşmesi ihtimalini azaltmış oluyor.

Tüm bunlarla birlikte Amerika Merkez Bankası konumundaki Federal Rezerv’in de (FED) para basma politikası ve madencilik ödülü yarılanması birleşince analistlerin çoğunluğunun, “1 BTC kaç TL olacak? 1 BTC kaç dolar olacak?” sorularına iyimser yaklaşmasına sebep oluyor.

Bu karmaşık finans ortamında yatırımınıza yön verecek son dakika gelişmelerine, analizlere ve haberlere Bitcoinhaber.net platformundan ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri