Maaşları ödenmeyen işçiler eylem yaptı

Maaşları ödenmeyen işçiler eylem yaptı

Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçilerin maaşları aylardır ödenmiyor. İşçiler bugün yine eylem yaptı.

Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatında çalışan 80 işçi, Nisan ayından beri maaşları ödenmediği için bugün yine eylem yaptı.

BİZİ MAĞDUR ETTİLER

İşçiler, henüz alamadıkları maaşlarının ödenmesi için bugün yine toplandıklarını söyledi. İşçiler, "Bu aya kadar bizi mağdur ettiler. Mayıs'ın 16'sı 17'sinde bizi çıkardılar ama diğer maaşlarımızı ödemediler. Tazminatlarımızı, maaşlarımızı ödemediler. Burada bir işçinin ortalama 11, 12, 13 bin TL alacağı var. Gaziantep Şehir Hastanesi'nde üç dört tane yüklenici firma var. Biz burada işe girerken bütün haklarımız saklı, gizli diye, yüklenici firmadır diye bizlere imza attırıldı" ifadelerini kullandılar.

MAĞDUR OLDUĞUMUZ İÇİN BU YOLA BAŞVURDUK

Yaptıkları eylemle afişe olduklarını, fakat mağdur oldukları için bu yola başvurduklarını belirten işçiler, şunları anlattılar: "Burada devletimizin memurları da var. Kimseye taş atmadık, küfretmedik. Dedik ki bizim en son hak edişimiz 580 küsür milyar. Bize ödenmesi gereken 280 milyar. Hak edişimizi kestiler ama bizim paramızı ödemediler. Ortalama 80 işçi mağdur. Firmalarla konuştuğumuzda ekonomik krizin olduğunu söylüyorlar. Ekonomik kriz kendilerine yok ama işçiye var."

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLARA SESLENDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlara da seslenen işçiler, "Biz size oy verdik, destek olduk. Geldik burada ülkemize, şehrimize hizmet ettik. Gaziantep'e böyle bir proje kazandırdınız, Allah razı olsun; ama bir müfettiş gönderin de şantiye işini inceleyin. Eleştiriyoruz ama canımız yanmasa eleştirmeyiz" diye konuştular.

Öte yandan yetkililerle görüşen işçiler, önümüzdeki hafta Cuma günü maaşlarının ödeneceğine dair söz aldıklarını ifade ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri