Ve...Müjde...Aşı Duyurusu Geldi! Corona virüsü salgınında son dakika gelişmesi… Pfizer: Covid-19 aşısı yüzde 90 etkili

Dünya çapında 50 milyondan fazla insana bulaşan corona virüsü salgınını bitirecek aşıda sona gelindi... Covid-19'a karşı Almanya merkezli BioNTech ile birlikte bir aşı geliştiren Pfizer, yapılan sonuçlarda aşının yüzde 90'dan fazla bir oranda etkili olduğunu duyurdu. Aşıyı geliştiren BioNTech'in Türk CEO'su, "Bu bir zaferdir. Aşı en az 1 yıl insanları hastalıktan koruyacaktır" dedi.

Pfizer tarafından yapılan açıklamada, geliştirilen corona virüsü aşısı ile ilgili ilk testlerin sonuçlarının geldiği ve onbinlerce gönüllü üzerinde yapılan denemeler sonucunda aşının yüzde 90’dan fazla bir oranda hastalığı engellediği duyuruldu.

TÜRK BİLİM İNSANI: BU BİR ZAFER

BİR YIL BOYUNCA KORUMA SAĞLAYABİLİR

Şahin, “Bu sonuçlar bize Covid-19’un kontrol altına alınabileceğini gösteriyor. Günün sonunda bu gerçekten de bilimin zaferi” ifadesini kullandı.

Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında en büyük adım olarak lanse edilen bu gelişme ile birlikte Pfizer’ın hisseleri yüzde 6 artarken BioNTech’in ABD hisseleri ise yüzde 18 arttı.

S&P 500 endeksi vadeli kontratları, Pfizer’in açıklamasının ardından rekor seviyeyi gördü. TSİ 15:05 itibarıyla S&P 500 endeksi vadeli kontratları %3.78 artıda bulunurken Dow Jones endeksi vadeli kontratları %4.69 artıda seyrediyor.

Corona virüsü aşısıyla ilgili denemelerin ve incelemelerin devam ettiği belirtilirken, test sonuçların bu yönde pozitif gelmeye devam etmesi durumunda aşının üretimine geçilebileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri