Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne teşvik yağmuru

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne teşvik yağmuru

Gaziantep Organize Sanayi Teşvik Haritasında ikinci bölgeden üçüncü bölgeye alındı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, “Teşvik yasasında büyük değişiklikler oldu. Gaziantep ikinci teşvik kapsamı haritasındaki yeri üçüncü bölgeye alındı. Böylece, OSB’ler içinde yatırım yapanlar için ekstra avantajlar geldi. Gaziantep Organize Sanayi’de bu teşviklerle coşacaktır” dedi.
ORGANİZE’DE TEŞVİK FAZLA
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi başkanı ve aynı zaman OSBÜK Üst Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Şimşek, Gaziantep’in yatırım teşviklerinde ikinci bölgeden üçüncü bölgeye alındığını ancak, yatırımları OSB içinde yapanların 4. bölge teşviklerinden yararlanacağını açıkladı.
DAHA CAZİP HALE GELDİ
Başkan Şimşek, yeni teşviklerin ayrıntılarına da dikkat çekerek, “Vergi indirimi, yatırıma katkı oranı OSB dışı % 25, OSB içi % 30 olacak, Kurumlar Gelir Vergisi indiriminde OSB dışı % 60 iken, OSB içi % 70, Sigorta pirim işveren hissesi desteği ise OSB dışı 5 yıl iken, OSB içindeki yatırımlarda 6 yıl olacak, KDV istisnasıda vardır. Bu ekstra teşviklerle Gaziantep yatırımlarda adeta coşacaktır” dedi.
HARİTADA KRİTER DEĞİŞTİ
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, belediye yatırımlarını faiz ve kar payı desteği Organize Sanayi’lerde, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kaldırıldığını belirterek, “Resmi Gazetede daha önce belediyeler yatırımlardan faiz ve kar payı yanı sıra emlak vergileri alıyordu. Bunlar kaldırıldı. Teşvik konuları yeniden kararlara bağlandı. En önemli kararlardan birisi de makine ve tesisat ile belediyenin yapacağı yatırımlarda faiz ve kar payı desteği kaldırıldı. Ayrıca en önemli kararda teşvik haritasıda daha önce ikinci bölgede bulunan Gaziantep üçüncü bölgeye geçerek büyük bir imkan sağlanmıştır. Ayrıca aynı Resmi Gazetede üçüncü bölgeye geçen illerin başında Gaziantep, Adana, Burdur, Düzce, Kahraman, Kırıkkale, Kütahya, Mersin, Samsun, Trabzon, Rize, Uşak ve Zonguldak illerini kapsamıştır.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri