GAPTARIM ve GAPFOOD Fuarları açıldı

GAPTARIM ve GAPFOOD Fuarları açıldı

Gaziantep'te Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM) ve 15. Gıda Fuarı'nın (GAPFOOD) açılışı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla yapıldı.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde yapılan törene, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanısıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, M. Sait Kirazoğlu, Muhittin Taşdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi kurum müdürleri ve protokol üyeleri katıldı.

Fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin tarımsal ürünlerde dünyada 7. sırada, Avrupa'da ise ilk sırada yer aldığını söyledi. İşlenmiş gıda konusuna dikkati çeken Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin bu konuda alması gereken epey bir mesafe olduğunu, Gaziantep'in ise bir sanayi kenti olarak işlenmiş gıda üretiminde Türkiye'nin lokomotif kenti olabileceğini kaydetti. Pakdemirli, "İşlenmiş gıdada daha ileride olmamız gerekiyor. Bizim ürünlerimize bir şekilde hikaye yüklememiz lazım. Bu hikayelerle ürünlerimizi satıyor olmamız lazım. Bursa'nın bir incir hikayesi oldu. Bursa'nın siyah incirini İngiliz Kraliyet Ailesinden bir gelin yiyor ve ürünü iki üç katına satıyoruz. Bugün iç turizmde Gaziantep'e insanlar yemek yemeye geliyorsa, dış turizmde de aynı Fransa'ya olduğu gibi Gaziantep'e de yemek yemeye gelmeleri lazım. Bu anlamda gıdada, tarımsal ürünlerde gidecek çok yer var. Gaziantep aynı zamanda bir sanayi şehri. Türkiye'de işlenmiş gıda üretiminde de Gaziantep lokomotif olabilecek bir şehir. Tarımsal ürünlerde dünyada 7. sıradayız ama işlenmiş gıdada çok gerilerdeyiz. O yüzden burada gidilecek çok mesafe var. Gaziantep de bunun için çok önemli bir yer. Bu ve bunun gibi fuarlar son derece önemli. Satış yapma, bir araya gelme, bağlantı kurma, sektörün paydaşlarının bir araya gelmesi açısından çok önemli buluyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri