'˜Şehit ismiyle rant sağlayamayacaklar'

'˜Şehit ismiyle rant sağlayamayacaklar'

Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, şehitlerin ismini kullanarak rant peşinde koşanlara dur demek için konfederasyon çatısı altında birleştiklerini söyledi.

Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, şehitlerin ismini kullanarak rant peşinde koşanlara dur demek için konfederasyon çatısı altında birleştiklerini söyledi.

57 DERNEK BİRLEŞTİ

Türkiye geneliden şehit ailelerini temsil eden 57 derneğin konfederasyon çatısı altında buluştuğunu belirten Bayındır, "Ülke insanımız şehitlere ve şehit ailelerine karşı çok hassas. Maalesef bu hassasiyeti kötüye kullanmak isteyenler ortaya çıkabiliyor. Şehitlerimizin ismiyle maddiyat başta olmak üzere çıkar peşinde koşanlar oluyor. Bu kişiler biz şehit ailelerine de zarar veriyor. Yaşanan bazı olaylar da Türkiye genelindeki tüm derneklerimizi harekete geçirdi. 57 Şehit Aileleri Derneği, konfederasyon çatısı altında toplanmaya karar verdik. Konfederasyonumuzda şehit ailesi olmayan hiç kimse yer alamayacak" diye konuştu.

MEYDAN VERMEYECEĞİZ

Bayındır, şehit ailelerini temsil eden derneklerin amacının şehit olan evlatlarının adını yaşatmak ve aileler arasındaki bütünlüğü sağlamak olduğunu belirten Bayındır, "Bugün 7 kişi bir araya gelip dernek kurabiliyor. Derneği kurduktan sonra da yerel yönetimler başta olmak üzere çeşitli taleplerde bulunuyorlar. Çoğu şehit ailesi dahi olmayan bu kişilere meydan vermeyeceğiz. Devletimiz ve halkımız bize en iyi şekilde destek oluyor. Gururu yaşıyoruz. Şehit ailesi olmanın verdiği gurura dokunulmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

KONFEDERASYON ÇATISI ALTINDAYIZ

Konfederasyonla şehit evlatlarının kendilerine bıraktığı onur ve gurur mirasını en iyi şekilde yaşatacaklarını belirten Bayındır, "Biz evlatlarını Vatan uğruna feda eden insanlarız. Diğer evlatlarımızı ve kendi canımızı da vermeye hazırız. Böylesine Vatan sevgisi olan insanlar olarak şehitlerimizin isminin farklı amaçlarla kullanılması bize dokunuyor. Buna da asla meydan vermemek için artık konfederasyon çatısı altındayız" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri