Halı Saha Yapımı Hakkında 10 Gerçek

Halı Saha Yapımı Hakkında 10 Gerçek

Halı saha yapımı hakkında çok şey bilmeyiz. Aslında oynadığımız veya seyirci olarak bulunduğumuz sahalar hakkında birkaç bilgiye sahip olmak faydalı olabilir. Türk insanı olarak oldukça merak ettiğimiz saha yapımı hakkındaki detayları bu yazımızda aktaracağız.

Halı Saha Her Bölgeye Yapılmaz

Halı saha yapımı için lokasyon çok önemlidir. Çünkü ticari amaçlı yapılan sahanın, yatırım getirisinin oluşması için; çevrede potansiyel müşteri portfolyosunun olması gerekmektedir. Ayrıca ulaşımın kolay sağlanıyor olması da oldukça önemlidir. Tüm kriterleri bir arada tutarak saha yapımı gerçekleştirilebilir.

Halı Saha Toprak Zemine Direkt Uygulanmaz

Suni çimin toprak zemine uygulanabileceği gibi yanlış bir bilgi bulunmaktadır. Saha yapımı öncesinde bir altyapı çalışması gerçekleştirilmelidir.

Halı Saha Yapımı İçin Altyapı Çalışması Gereklidir

Saha yapımı için bir altyapı çalışması gerekmektedir. Bu aşamada altyapı için drenaj kanalları kazılır ve gerekli tüm çalışmalar gerçekleştirilir. En son aşama, sahaya mıcır serilmesi ve sıkıştırılmasıdır. Sıkıştırılan mıcır sonrası saha, çim halı ürününü sermek için hazır hale gelmiştir.

Saha Yapımı için Her Aşamada Farklı Ustalar Çalışır

Saha yapımı için birkaç aşama bulunmaktadır. Burada farklı ustalar çalışmaktadır. Altyapı çalışması için bu alanda uzman olan kişiler çalışırken suni çim serimi için uzman işçiler çalışma yapmaktadır.

Saha Projesi Önceden Müteahhit Tarafından Çizilir

Saha projesi, önceden müteahhit tarafından çizilir. Bu çizim sonrası saha hakkında tüm plan belirlenmiş olur.

Suni Çim Bilindiğinden Daha Fazla Yaygındır

Suni çim sahalar bildiğinden daha yaygındır. Çünkü suni çimin birçok avantajı bulunmaktadır. Halı saha yapımı için suni çim kullanmak uzun vadede oldukça ekonomiktir bir seçenektir. Bakım maliyetleri düşük ve bakımı oldukça kolaydır.

Türkiye Halı Saha Çimi Üretimi Konusunda Çok Büyük Bir Pazara Sahiptir

Türkiyede suni çim üretimi konusunda dünyada lider şirketlere sahiptir. Nurteks 1972'den beri halı üretimi konusunda uzmanlaşmış ve Türkiye'ye ilk suni çimi getiren, suni çim üreticisi bir firmadır. Nurteks geniş dağıtım ağı ile dünyanın çok sayıda ülkesine, çok farklı kategorilerde suni çim satışı yapmaktadır.

Futbol ve Halı Saha İçin Uygulanan Suni Çim Bakımı Çok Kolaydır

Suni çim herhangi bir ekme, gübreleme gibi ek bakım maliyetleri gerektirmediğinden bakımı oldukça kolaydır. Ekonomik olması onu en büyük artılarından birisi haline getirir. Çünkü sulama, gübreleme gibi ek bakım maliyeti ve zaman gerektiren işleri yapmaya gerek yoktur. Ticari bir futbol sahası yapımı için en iyi seçenek suni çim kullanmaktır.

Her Sahaya Tribün Yapmak Zorunluluk Değildir

Bir saha hayal ederken onun tribününü de hayal ederiz fakat her saha için bir tribün yapmak zorunluluk değildir. Bu arazinin büyük olmasını gerektiren bir seçenektir. Eğer seyircisi olacak bir saha yapımı gerçekleşiyorsa tribün iyi bir seçenek olabilir.

Saha Yapım Süresi Ortalama 20 Gündür

Bir araziniz varsa ve saha yapımı için uygun bir alansa, suni çim serimi ve üretimi dahil altyapı çalışmasını da işin içine katarsak ortalama 20-30 gün içerisinde saha oyun oynanmaya hazır hale gelir. Bu süreyi lokasyon ve çalıştığınız çim halı firması etkilemektedir. Yine altyapı çalışması da süre konusunda belirleyici değişkenlerdendir.

Bonus: Halı Saha Maliyeti

Halı saha maliyetini, altyapı çalışması, uygulanacak suni çim ve lokasyon gibi değişkenler belirlemektedir. Eğer bir halı saha maliyeti hesaplamak istiyorsanız ölçüleri belirlenmiş bir proje için ücret bilgisi öğrenebilirsiniz. Bunun için üretici bir firma ile iletişime geçebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri