HİNDİSTAN VİZESİ ALMAK İÇİN NE YAPMALI

HİNDİSTAN VİZESİ ALMAK İÇİN NE YAPMALI

Resmi adıyla Hindistan Cumhuriyeti Güney Asya'da yer almaktadır. Dünyanın en büyük ikinci nüfusuna sahip olan Hindistan'a gidebilmek için vize alınması gerekiyor. Hindistan hükümeti 2013 yılında ülkeyi ziyaret edecek kişiler için vize uygulamasını başlatmıştır. Ayrıca ülkeye girebilmek için de parmak izi verilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Schengen vizesine sahip olan kişilerin daha önce vermiş oldukları parmak izi, Hindistan için maalesef ki geçerli değildir. Yani Hindistan'ı ziyaret edebilmeniz için öncelikle yeni parmak izini Hindistan Büyükelçiliğinde veya Hindistan konsolosluğuna vermeniz gerekmektedir. Hindistan vizesini elektronik ortamda alabilmeniz mümkündür. Hindistan'ın resmi web sitesine girerek vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Fakat Hindistan konsolosluğu yapacağınız başvuruyu İngilizce dilinde doldurmanızı şart koşmuştur. Aksi takdirde vize başvuru işlemleriniz geçersiz sayılacaktır. Türkiye vatandaşları için ve Türkiye'de yaşayan diğer ülke vatandaşları için vize başvurularının sonuçları 2-6 iş günü arasında değişiklik göstermektedir. Türkiye'de oturum iznine sahip diğer ülke vatandaşları başvuru sırasında oturum izinlerini göstermeleri gerekmektedir. Ülkeye giriş için vize isteyen her ülkede olduğu gibi Hindistan Cumhuriyeti'ne de vize başvuru sebebine göre hazırlanacak evraklar farklılık göstermektedir. Hindistan Cumhuriyeti'ne başvurulabilecek vizeler şunlardır;

§ Hindistan Refakatçi Vizesi

§ Hindistan Gazeteci Vizesi

§ Hindistan Araştırmacı Vizesi

§ Hindistan Konferans Vizesi

§ Hindistan Turistik Vizesi

§ Hindistan Ticari Vizesi

§ Hindistan Çalışma Vizesi

§ Hindistan Transit Vizesi

§ Birleşik Krallık Vatandaşları İçin Vize

§ Bangladeş Vatandaşları İçin Vize

§ Pakistan Vatandaşları İçin Vize

Hindistan Cumhuriyeti'ne giriş yapabilmek için ziyaretinize uygun evrakları bu yazıda açıklayacağız.

Hindistan Cumhuriyeti'ne Giriş Yapabilmek İçin Vize Alması Gereken Pasaport Sahipleri Hangileridir?

Bordo (umumi) pasaport, Yeşil (hususi) pasaport, Gri (hizmet) pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeye giriş yapabilmek için vize almaları şarttır. Hindistan hükümeti Siyah (diplomatik) pasaporta sahip kişileri vize alma işleminden muaf tutmuştur.

Hindistan Vizesi İçin İstenen Evraklar Nelerdir?

· Pasaport (10 yıldan daha uzun süre kullanılan, eski, yırtılmış veya hasar görmüş olan pasaportlar geçerli sayılmayacaktır.)

· Pasaportunuzun bir adet fotokopisi

· Vize başvuru formunuz ve taahhütname

· Dilekçe (yazacağınız dilekçede seyahat nedeninizi belirtmeniz gerekir)

· Nüfus Cüzdanı fotokopisi (T.C Kimlik Numaranız mutlaka yazılı olmalıdır)

· 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafınız ( arka fonu beyaz olmalıdır)

· Yeni alınmış Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( anne, baba bilgilerini içermesi zorunludur)

· Seyahatinizi yapacağınız uçak için ve konaklayacağınız otelin rezervasyon bilgileri

· Seyahat masraflarınızın belgeleri

· Seyahat sağlık sigorta poliçeniz

· Mesleki bilgileriniz

· Finansal belgeleriniz

Bu evrakların eksik olması halinde vize almanız mümkün olmayacaktır. Profesyonel destek almak için Marina Vize Başvuru Merkezimizden bilgi alabilirsiniz.

Hindistan Vizesi Çıkış Süresi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hindistan Konsolosluğu'na veya Hindistan Büyükelçiliği'ne giderek veya online olarak vize başvurularını yapabilirler. Türkiye vatandaşlarının vize başvuruları 2 ila 6 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Fakat genellikle 2 iş günü içerisinde onay gelmektedir. Fakat eksik evrak bulunması durumunda vize başvurunuz iptal edilecektir. Vize sonuçlandırma süresi bazı nedenlerden dolayı beklenilen süreden daha geç de olabilir. Hindistan Konsolosluğu'nun yoğunluğu, veya Hindistan Cumhuriyeti'nin resmi tatilleri bu sürenin artmasını etkileyebilmektedir.

Hindistan Vize Ücreti

Hindistan Cumhuriyeti'ne gidebilmek için belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Ödenecek olan ücret seyahat nedeniniz ve Hindistan'da kalacağınız süreye göre değişiklik göstermektedir. Ödemeniz gereken vize ücretini Hindistan Konsolosluğu'ndan veya alacağınız için size danışmanlık edecek kurumlar aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Vize ücreti, Türkiye'de bulunan Hindistan Başkonsolosluğu ve Hindistan Büyükelçiliği tarafından belirlenir.

Hindistan Vize Başvurusu için Randevu Almak Zorunlu mu?

Hindistan Cumhuriyeti'ne giriş yapabilmek için biyometrik verilerinizin tam olması gerekmektedir. Bunun için Hindistan Konsolosluğu'ndan randevu alıp parmak izinizin verilmesi zorunludur. Marina vize başvuru merkezi olarak sizin için en uygun gün ve saate randevu almaktayız.

Hindistan Vizesi Alma İşlemi

· Vize için hazırlayacağınız evraklar doğru olmak zorundadır. En küçük bir harf hatası bile vize reddi ile sonuçlanabilir.

· Hazırlayacağınız evraklar eksiksiz olmalıdır. Eksik evrak olması dahilinde vize başvurunuz geçersiz sayılabilir. Hindistan vizesi alabilmek için gerekli evrakların ve dosyanızın takibi için Marina vize başvuru ve danışmanlık merkezimizden destek alabilirsiniz.

· Online olarak vize alacak iseniz ve sistemde yanlış bir bilgi vermişseniz tekrardan Hindistan için vize başvurusu yapmanız gerekecektir. Fakat bunun için yapmış olduğunuz başvuru formunun çıktısını almak zorundasınız. Bilgilerin tamamı doldurulmuş ve işlemi tamamlanmış belgelerde geriye dönük düzeltme yapılamamaktadır.

· Hindistan Cumhuriyeti'ne vize başvurusunda bulunmak için alacağınız randevu için sıra almalısınız. Erken saatlerde gitmeniz daha iyi olacaktır. Evraklarınızı tam hazırladığınızdan teslim etmeden önce emin olun. Sıra size geldiğinde evraklarınız ile birlikte sizden talep edilen ücreti görevlilere teslim edin. Daha sonra vize işlemi için gerekli olan parmak izinizi alacaklar ve fiş vereceklerdir. Online olarak başvuru yapsanız bile Hindistan Cumhuriyeti2ne giriş yapılabilmesi için parmak izinin alınması şart olduğundan mutlaka bireysel olarak da başvurmanız gerekmektedir.

· Size verdikleri fiş ile birlikte akşam üzeri başvuru ofisine gidebilir ve pasaportunuz ile vizenizi teslim alabilirsiniz. Fakat daha önceden randevu almış olmazsanız belgelerinizi işleme koymamaktadırlar. Bu yüzden dikkatli olmalısınız. Tüm yapılacak bu işlemleri Marina vize başvuru merkezi olarak sizin için daha kolay hale getirmekteyiz.

Hindistan Vizesi Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

§ Hindistan vizesi için başvuruda bulunacak bazı ülkelerin vatandaşları Hindistan İçişleri Bakanlığı ve Hindistan Dışişleri Bakanlığına referans formunun faks olarak sunulması gerekmektedir. Bu ülkeler; Çin, İran, Irak, Sudan ve Pakistan'dır.

§ Hindistan'a iş görüşmesi, araştırma veya çalışma için gidecek kişilerin uzun süreli olarak alacağı vizeden kişinin bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri de yararlanabilmektedir. Bu durum vize sahibinin vize süresinin bitiş tarihine kadar geçerlidir.

§ Hindistan vatandaşı biri ile yapacağınız evlilik durumlarında PIO (Person of Indian Origin) niteliğinde evlilik belgesi ve eğer çocuklarınız varsa Doğum belgesi sunmanız dahilinde Hindistan vizeniz onaylanmaktadır.

§ Diplomatların, 1. dereceden akrabaları diplomatik vize kullanma hakkına sahip değilse, başvuru gerekçesinin kabul edilmesi halinde Hindistan vizesi verilebilmektedir.

§ Hindistan sınırının sularında bulunan deniz taşıtlarına denetim veya iş ziyareti yapacak olan kişiler de vize başvurusu yapmak zorundadırlar.

Bu maddelere ek olarak vize başvurusu yaparken Hindistan’da resmi tatil gününe denk gelmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi halde işlemleriniz uzayacaktır.

Marina Vize Başvuru Merkezi olarak yapacağınız vize başvurusunda sizlere kaliteli ve profesyonel hizmet sunmaktayız. Dosyalarınızın yakından takibini yaparak vize başvuru esnasında herhangi bir sorunla karşılaşmanızın önüne geçmekteyiz.

Marina Vize Başvuru Merkezi

Adres:Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 31
Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax:(+90) 212 530 04 31
Mail:info@marinavize.com
Web:https://www.marinavize.com

Hindistan Ankara Büyükelçiliği

Adres:Çankaya, Cinnah Cd. 77 / A, 06680 Çankaya/Ankara

Telefon:(0312) 438 21 95

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri