Günümüzde Kıl Çadırı Üretim Durumu Nedir?

Günümüzde Kıl Çadırı Üretim Durumu Nedir?

Kıl çadırı, otağ çadırını Yörük çadırı hepsi kültürel miraslarımız olup, günümüzde halen varlığını sürdürüyor. Çok çok önceleri Orta Asya’da kullanılmaya başlayan kıl çadır tasarımları günümüzün mekân ve işletmelerine otantik bir görünüm katıyor ve müşterilerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Kıl Çadırı İmalatı

Kıl çadır imalatına baktığımızda, artan talepler doğrultusunda kıl çadırı üretim firmalarının arttığını da görebiliyoruz. Çok eski zamanlarda çok zorlu şartlarda el dokumacılığı ile dokunan kıl çadırları teknolojini verdiği imkanlar sayesinde profesyonel olarak üretiliyor. Günümüzde artık el dokuması ve makine dokuması gibi iki farklı seçeneği bulunan bu çadırların üretim aşaması şu şekildedir; Keçiden çıkan kıllar temizlenip, ip haline getirilir. Dokuma tezgâhlarına ıstar çizilir ve kıllardan elde ettiğimiz ipler ile ıstar üzerine ilmek ilmek çadır kumaşı dokunur. Dokuması biten kumaşlar farklı modellerde dikilir. En son olarak dokuması biten kıl çadırı iskelet üzerinde gerdirilerek kurulumu tamamlanır ve kullanıma hazır edilir. Her türlü modelde uygulanan kıl çadırları konusunda sizlere birbirinden güzel, gösterişli ve farklı seçenekler sunuyoruz.

Kıl Çadırlarını Öne Çıkan Özellikleri

Kıl çadırları diğer çadırlara göre son derece dayanıklı kolay eskimeyen bir yapıya sahiptir. Her şeyden önemlisi de yağmur, çamur, rüzgâr ve aşırı sıcak havalarda bile kullanılabilen bir çadır türüdür. Kış aylarında bile soğuğu, yağmur veya kar suyunu içine çekmez. Kıl çadırın dokuma ilmekleri yaz aylarında açılır ve bu sayede ortama serin ve temiz hava girer, kışın da gözenekler kendiliğinden kapanarak içeri soğuk havanın içeri girmesini engeller. Kısacası mevsimine göre farklı bir havası vardır. Hammaddesi keçi kılıdır ve başka bir malzemeden üretilmesi mümkün değildir. Fiyat olarak da diğer çadır çeşitlerine göre çok uygundur. Yangına karşı dayanıklıdır ve yangın çıktığı zaman kolay kolay alev almaz. Aleve karşı da son drece dayanıklı olduğundan dolayı her yerde güvenle kullanılır.

Kıl Çadırlarda Zengin Çeşitlilik

Yörük çadır, Türk çadırı, vezir çadırı ve padişah çadırı gibi farklı çeşitleri bulunan kıç çadırı çeşitleri ve özellikleri hakkında bilinmesi gerekenleri kurumsal firmamızın web sitesinde bulabilirsiniz. İsterseniz buradan bizimle iletişime geçerek ihtiyacınız olan kıl çadır modeli siparişini verebilirsiniz. Kısa sürede üretimi gerçekleşen ürünlerimizi kurulum hizmeti ile kullanımına sunuyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri