GAZİANTEP’TE KORONA GÜNLERİ, ÖZEL BANKALAR KARARSIZ, DİJİTAL SANAYİ

GAZİANTEP’TE KORONA GÜNLERİ, ÖZEL BANKALAR KARARSIZ, DİJİTAL SANAYİ

Biz her zaman Olay Medya olarak görevimizin başındayız. Sizlere en iyi şekilde hizmet vermeye elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Tabi çok çalışınca ve haber üretince zaman zamanda hatalarımız oluyor. Bundan dolayı da sizlerden özür diliyoruz. Ayrıca, hep söylediğim bir şey vardır; Olay Medya her zaman gazeteci kökenlilerden oluşmaktadır. Sonradan olma gazeteci değil, doğuştan gazeteci. Tüm elemanlarımızın hepside kendi çapında özel yetenekleri olan insanlardır. Ama bakıyoruz ki, sosyal medyada bazı kendini bilmez insanlar “Sahte hesaplar” üreterek gerçek adlarıyla bir şey yazmadan bize küfürlü yazılar yazıyorlar. Biz o küfürleri yazanların tamamını kendilerine iade ediyoruz. Bizim kim olduğumuzu herkes biliyor. Bilmeyenlere de şunu söyleyelim; Öğrenmek isteyecekleri bir şey varsa kendilerine her türlü bilgiyi gönderelim. Belden aşağı vurarak, kendilerinin kişiliklerini ortaya koyuyorlar. Biz her zaman şunu da söyledik; “Eleştiriye eyvallah, hakarete kesinlikle izin vermeyiz.” Bunu böyle bilsinler. Bir daha yazdıkları yazılara dikkat etsinler. Biz, “Dikensiz gül bahçesi” istemiyoruz. Mutlaka “Dikenler” olacak. Ama “Dikeni” batıranlar haklı olmalılar. Yalan ve dolanla uyduruk iddialarla bizi suçlamasınlar. Haksız bize hakaret edenlerle ilgili de hukuksal yolla onlarla mücadele edeceğiz. Bu hafta yine Koronavirüsteki mücadele durumumuz, Özel bankalar yine eski hamam, eski tas ve Dijital sanayide Gaziantep medyasının durumu konularını gündeme taşıyacağım.

KORONADA GAZİANTEP NE DURUMDA?

Gaziantep Korona ile mücadelede 30 Büyükşehir arasında her şeye rağmen çok iyi durumda görünüyor. Biraz sağlık çalışanlarında sıkıntı varsa da, onu da normal görüyoruz. Tek gördüğümüz hata test sayısında Suriyelilerle birlikte 3 Milyon nüfusa sahip olduğumuz için sayının az olduğunu söyleyebiliriz. Tabi Sağlık Müdürlüğünün elinde ne kadar test olduğunu bilmediğimiz için bu varsayımı elimizdeki tabloya göre değerlendiriyoruz. Şu ana kadar, Gaziantep’te vaka sayısı 200 ile 300 arasında bulunuyor. Vefat sayısı da bir elin beş parmağı olan 5 gibi bir rakamda şimdilik devam ediyor. Biz yine de şunu söyleyelim; Koronavirüsle dalga geçmeyelim. Maskenizi ve sosyal mesafeyi mutlaka koruyun. 20 yaş ile 65 yaş arası sokağa çıkmamaya bence devam etsin. Gaziantep’teki 5 ölünün yaptığımız araştırma sonunda 3’ü 65’ila 75 yaş arası ve diğer ikisi de 45-55 arasında bulunuyor. Onun için dikkatli olmalarını bir kez daha söylüyoruz. Hep bize soruyorlar. Gaziantep’te kaç sağlıkçı hasta diyorlar. Bu sayı doktorlar dahil şüpheli olan 427 kişi bunların 26’sının vaka kapsamında olduğu ve 12’de evde izlenirken ile hiç bir sağlıkçının bulunmadığını biliyoruz. Burada şuna dikkat etmemiz lazım. Sağlıkçılar vatandaşlarla temasta oldukları için sıkıntı oradan geliyor. Yinede Gaziantep her şeye rağmen Koronavirüsle topyekün iyi mücadele ediyor.

ÖZEL BANKALARDA ÇAĞRILARA RAĞMEN YİNE BİR HAREKET YOK GİBİ GÖRÜNÜYOR


Gaziantep’i herkes çok iyi biliyor. Büyük bir sanayi kenti. Türkiye’de ve dünyada bir çok sektöründe öncüsüdür. Bundan dolayı da Gaziantep’in sanayisinin ve esnafının para ihtiyacı vardır. Çünkü bu sanayiciler sürekli özel bankalara büyük destek çıkmıştır. Tabi hep almaya alışan özel bankalar, devlet bankaları gibi ne sanayiciye, ne esnafa, ne de tüketicilere para vermiyor. Süslü reklamlarda, sosyal medya ve televizyonlara baktığımızda sanki özel bankalar para dağıtan gibi görünüyor. Benim anladığım kadarıyla özel bankalar sanayici ve işadamlarının “İyi günde dostu, kötü gününde de ortada yoklar” görüntüsünü koruyorlar. Uzun lafın kısası, özel bankaları unutun gidin hiç olmazsa devlet bankalarından en azından bir destek vardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Maliye Bakanı Albayrak, çağrılarına da bana göre olumsuz cevap verdikleri yaptıkları uygulamalarla ortaya çıkıyor. Ne diyelim, takdir kendilerinindir.

OLAY MEDYA DİJİTALDE DAHA DA GÜÇLENDİ

Gaziantep Olay Medya bildiğiniz gibi 15 yıl boyunca Türksat uydusu üzerinden size imkanları dahilinde hizmet etti. Biz buraya tam 15 yıl içerisinde yaklaşık 27 Milyon TL para harcadık. Sonunda da sosyal medyada Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram, Youtube ve diğer hizmet sağlayıcılar reklam gelirlerimizin tamamını sonlandırdılar. Toplum ellerindeki cep telefonlarıyla her şeyi çok kolayca elde ediyorlar. Biz de zaten aylık 22 Bin Doları da ödeyecek gücümüzde kalmadı. O nedenle Gaziantep Olay TV’yi dijital yayın üzerinden devam ettirmeye karar verdik. Gerçekten de Google verilerine baktığımızda Gaziantep Olay Medya Alexa’da da Türkiye’nin ve Gaziantep’in sayılı dijital platformlarında yer alan medyası olduğunu da bir kez daha söyleyelim. Biliyorsunuz ki; İlk önce tarım daha sonra sanayi devrimleri yapıldı. Şimdi de dijital devrim yaparak, dünyayı dijital sistem yönetiyor. Üstelik artık üretim araçları olarak da bilgisayarlarla her şeyi gerçekleştiriyorlar. Bilgi teknolojiler çağında bizde dijitalda her geçen gün destekleriniz sayesinde iyi bir noktada bulunuyoruz. Başta sosyal medyanın güçlü yapıları olan Facebook, Twitter, WhatsApp, İnstagram ve Youtube’nın bunun yanı sıra diğer platformlarda da yer alıyoruz. Üstelik bir de Artı Yerel Medya’da tüm yerel medyanın olduğu yerde de yer alıyoruz. Bizi izlemek isteyenler oradan daha kolay ulaşabilirler. Ayrıca biliyorsunuz günlük yayınladığımız Olay Gazetesi, Olay Radyo ve Olay Matbaamız olarak da hizmete devam ediyoruz. İnternet sitemiz zaten sağolun sayenizde iyi bir noktada olduğunu da söyleyelim. Bizi izlemeye devam edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri