Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Göz kapaklarının formu ve şekli zamanla gevşeyip sarkabilir. Göz kapağı kaldırma işlemi veya bilinen diğer adıyla blefaroplasti, bu durumu düzeltebilmektedir. İşlem sırasında doktorunuz, yapacağı cerrahi uygulamada gözün şeklini yeniden şekillendirmek için fazla yağ, kas ve cildi alt veya üst göz kapaklarından tahliye ederek problemden kurtulmanızı sağlar.

Este Aura Estetik Merkezi'nden Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, bu işlem hakkında şu bilgileri verdi:

ÜST VE ALT GÖZ KAPAKLARI İÇİN BLEFAROPLASTİ

"Blefaroplasti, gözlere daha genç bir görünüm verirken, ptosis adı verilen sarkık göz kapak durumunu da düzeltir. Blefaroplasti işlemini kozmetik veya daha iyi görme gibi nedenlerden dolayı yaptırmak isteyebilirsiniz.

Blefaroplasti işlemi, genelde göz kapağının hangi bölümünde daha çok fazlalık olduğuna göre değişir:

Üst göz kapakları: Üst göz kapaklarındaki fazlalık olan cilt tabakası yorgun bir görünüme veya görüş alanınızın üst kısmını görmekte zorlanmanıza neden olabilir. Bazen, blefaroplasti işlemi üst göz kapağına kozmetik nedenlerle yapılırken, diğer durumlarda bu ameliyata tıbbi açıdan daha iyi görmenizi sağlamak için gerek duyulur.

Alt göz kapakları: Alt göz kapağına yapılacak blefaroplasti genellikle gevşemiş ciltteki şişkin yağ tabakası ile asimetrik görünen şekli ve dış hatları iyileştirmek için uygulanan kozmetik bir işlemdir.

GÖZ KAPAĞI AMELİYATI İÇİN UYGUN KİŞİ MİYİM

Her ameliyat gibi göz kapağı ameliyatı için de, bu ameliyata ihtiyacı olan kişinin gerekli koşullara uygunluğu önemlidir.

Göz kapağı ameliyatı için uygun kişiler şunlardır:

Fiziksel olarak sağlıklı olan Psikolojik olarak istikrara sahip Beklentilerinde gerçekçi olan 35 yaş ve üstü kişiler

İYİLEŞME SÜRESİ

Ameliyattan 5-7 gün sonra dikişler alınır. Ameliyattan 10 gün sonra makyaj yapılabilir, kontakt lens kullanılabilir. İlk 1 ay güneş ışığından korunmak önemlidir.

Göz kapağı estetiği dünyada en fazla yapılan cerrahi işlemlerden biridir. Ameliyat sonrasında yüzdeki yorgun ve yaşlı görünüm kaybolmakta, daha genç ve dinamik bir yüz görünümüne kavuşmak mümkündür."

Detaylı bilgi almak için: https://www.alpermeteugurlu.com/estetik-cerrahi-ameliyatlar/goz-kapagi-cerrahisi/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri