BASINDA EN ACI HABER, GÜL VE TAYYAR, EMNİYET MÜDÜRÜ NEDEN DEĞİŞTİ?,

BASINDA EN ACI HABER, GÜL VE TAYYAR, EMNİYET MÜDÜRÜ NEDEN DEĞİŞTİ?,

KÖŞE YAZISINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ'¦

https://youtu.be/Yzqy_kDntkI

Yine Gündem çok yoğun. Hep söylüyorum. Bu şehir nüfusu tabeladaki 2 Milyon değil. Tam tamına 3 Milyon bir nüfusa sahip. Türkiye'nin gündemini yapan bir şehir olduğunu da unutmayalım. Çünkü Gaziantep hem iyi yanlarıyla, hem de kötü yanlarıyla Türk Medyasının en çok haber çıkan şehirlerin başında geliyor. En büyük özelliği de Suriye'ye sınır olması. Biliyorsunuz bizim çok sevdiğimiz şehirimizin Bakan olarak temsil eden Abdülhamit Gül beyin hakkında çıkan iddialar üzerine Gaziantep tek yumruk olarak "Abdülhamit Gül'ü yedirmeyiz" kampanyası yaparak, sahip çıktı. Hemen ardından iki dönem Gaziantep AK Parti milletvekilliği yapan Şamil Tayyar'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmeden sonra Bakan Abdülhamit Gül'ün yanında yer aldı. Hemen ardından şok bir şekilde çok kısa süre çalışan Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'ın alınıp, Çanakkale'ye verilmesi sürpriz olarak değerlendirildi. Birde bizi en çok üzen ismimizi taşıyan Bursa Olay Medya'nın kapanmasıdır. Bence bir medya kuruluşunun kapanması yüzlerce insanı işsiz bıraktığının yanı sıra şehirinde sesi kesilmiş oldu. Gündemdeki bu üç olayı birlikte değerlendireceğiz.

BASIN'DAKİ ACI HABER: BURSA OLAY KAPANDI

Medya son 10 yıldan bu yana sosyal medyadan dolayı reklam gelirleri azaldı. Hükümetin uyguladığı vergi ve sigorta borçlarının tahsili için Basın İlan Kurumu'ndaki paralarında kesilmesi tamamı ile yerel basını zor durumda bıraktı. Bir de buna kağıt ve diğer masraflar eklenince gazeteler daha da büyük sıkıntıya girdi. Zaten uyduda olan her televizyon ayda yaklaşık tüm giderleri asgari hesaplamalar sonunda 30 bin dolara tekabül ediyor. O zaman televizyonlarda uydudan yerelde tek tek gitmeye devam ediyor. Direnenler evlerini, arabalarını ve diğer mallarını satarak devam etmeye çalışıyor. Şehirdeki sivil toplum kuruluşları da yerel medyanın pek yanında olmuyor. Tasarruf tedbirleri öne sürerek, destek çıkmıyorlar. Reklam yoksa bir medya kuruluşunun yaşama şansı yoktur. Halbuki yerel medya yerelden, ulusala giden en büyük güçtür. Şehirin markasında nasıl bir spor kulübü gibi tanıtım yapıyorsa, medyada doğru ve dürüst ellerde olursa şehirin tanıtımında dünyaya açılan kapıdır. Bunları niye yazdık? Biliyorsunuz bizim adaşımız olan yol arkadaşımız Bursa Olay Medya Cavit Çağlar gibi güçlü bir işadamına rağmen 30 Eylül'de tüm şalterleri indirmeye karar verdi. İnmesi kolayda, çıkması çok zor. Gerçekten de Bursa Olay Medya'nın kapanması bizi derinden üzdü. Ama yapacak bir şey yok. Kimse bizi zaten dikkate almayor. Sahip çıkmıyor. Hep şehirin yöneticileri "Öcü" olarak görüyor. Sonrada diyorlar ki yerel medya yaşamalı. Şantajcı ve tehditçi gazetecilik bitmeli. Geliri biten bir medya kuruluşu ne yapar?, o zaman iyi yolumu seçer, yoksa kötü yolu mu seçer? Şehirin yöneticileri boş yere medyadan şikayetçi olmasınlar. Destek çıktıkları kadar şikayetçi olsunlar. O zaman da medyaya başka güçler girer. O güçlerde şehirdeki güzel görünümü bozmak için şantaj ve tehdit gazeteciliği yapar. Biz son kez uyarıyoruz. Bursa Olay gibi bir medya kapanıyorsa, bizler ne yapmalıyız? Bize sahip çıkın. Sorunlarımızı çözün. Umutla bekliyoruz.

GÜL VE TAYYAR

Gaziantep gerçekten kendi evladına sahip çıkan en güçlü ve ortak akılın yönetildiği şehirlerinden biri. Biliyorsunuz ki son günlerde kamuoyunda Gaziantepli bakan Abdülhamit Gül'le ilgili yoğun lehte ve aleyhte kampanya var. Sayın Gül gerçekten tanıdığımız kadarıyla dürüst, namuslu ve çalışkan biridir. Ne fetöcülere, ne de başka terör örgüt üyelerine prim verecek bir kişiliğe sahip değildir. Gücünün yettiği kadarıyla Türk Yargısında ve Adaleti'nde elinden gelen herşeyi yapıyor. Ama bazen sayın Gül birilerinin ayağına basınca kıyamet kopuyor. Bu seferde anladığım kadarıyla Bakan Gül birilerinin ayağına iyi bastı. İyi basınca Bakan Gül'le ilgili olmaz iddialar ve dedikodular gündeme getirildi. Onlar getirsinler. Bakan Gül tertemiz duruyor. Devleti ve milleti için elinden gelen herşeyi yapıyor. Yapmaya da devam edecektir. Yargı paketiyle ilgili de yaptığı herşey ortada. İktidar ve muhalefet ayırmadan Yargı Paketini de herkesle paylaşarak çıkarmaya çalışıyor. Sayın Gül'ün hakkındaki iddialar üzerine Gaziantep'teki ortak akıl ile Gaziantep halkı tek yumruk olarak Bakan Gül'le ilgili büyük kampanya yaparak "Bakan Gül'ü yedirmeyiz." dediler. Öyle de oldu. Başta biz Olay Medya olarak sayın Gül'ün haberini manşetten verdik. Hemen arkasından Türkiye'nin en çok izlenen FOX TV'de gündeme getirildi. Böylece Gaziantep olarak Aldülhamit Gül'e hem yerelde, hem de ulusalda sahip çıkmış olduk. Hemen beklenmeyen şok bir olay daha gelişti. Sayın AK Parti eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, sürpriz bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü. Bu görüşmede sayın Şamil Tayyar, Bakan Abdülhamit Gül'le ilgili yürütülen aleyhte kampanyaların neden yapıldığını net bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlattı. Ve ardından da sayın Şamil Tayyar CNN Türk'e de çıkarak Abdülhamit Gül'ü net olarak savundu. Böyle şeyler gerçekten de Gaziantep için çok güzel şeylerdir. İnsanların birbirine sahip çıkması bizleri de çok sevindiriyor. Gelelim Şamil Tayyar'ın ikinci olayına. Sayın Tayyar bundan sonra AK Parti'nin adına bir çok TV programlarına çıkacak ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan AK Parti kongresinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafıdan önemli bir görev verilecek. Bu da Gaziantep açısından çok iyi bir gelişme olarak görüyorum. Bu haftada bu kadar. İyi haftalar. www.olaymedya.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri