Büyükşehir'de borç tartışması

Büyükşehir'de borç tartışması

Muhalefet, belediyenin borcunu gündeme getirirken Başkan Vekili Osman Toprak 2004'ten bu yana belediyenin borcunun 5'te 1 oranında düştüğünü söyledi.

31 Mart yerel seçimleri sonrasında ikinci kez toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2018 yılının faaliyet raporu görüşüldü. Muhalefet, belediyenin borcunu gündeme getirirken Başkan Vekili Osman Toprak 2004'ten bu yana belediyenin borcunun 5'te 1 oranında düştüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak BaşkanlığI'nda toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin en önemli gündem maddesi 2018 yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesiydi. Muhalefet adına söz alan meclis üyeleri belediye borçlarını gündeme getirken, zarar eden belediye şirketlerininde kapatılmasını istediler. Eleştirilere yanıt veren belediye Başkan Vekili Osman Toprak

"Biz 2004 yılında başladık. Asım Güzelbey, güzel hizmetler yaptı. Geçmişte yapılmış hataları telafi etmek, 15 yıllık süreye de yeterli gelmiyor. 2004 bugüne kıyasladığımızda borcumuz 5'te 1 oranına düştü. 2004 yılında Büyükşehir Belediyesinin borcu 1.2 milyar dolardı. O noktadan bu seviyelere düşürdük. Halen Mizmilli ve Kartalkaya hatlarının borçlarını ödüyoruz. Düzbağ Projesini Devlet Su İşlerine yaptırdık, bu yükü şehrimize yüklemeden yaptık" dedi.

Şirketlerin zarar ettiği iddialarına de cevap veren Toprak, "Şirketlerimizin zarar etmesini biz de istemeyiz. Bu zorunluluktan kaynaklanıyor. Gazi Ulaş, bizim ulaşım işlerimizi yapan şirket. Ya toplu ulaşıma zam yapacağız, vatandaşımızın toplu taşımaya binerken daha yüksek maliyetlerle binmesine sebep olarak şirketin zarara geçmesini önleyeceğiz, Ya da belediyemiz tarafından süspanse edilecek. Diğer kısımlarda da personel çalıştıran şirketlerimiz var. Belediyeden almış olduğu ihalelerle toplu iş sözleşmesinde imzalanan rakamlar birbirinden farklı olduğu için, kendi içerisinde bunu süspanse etmesi gerekiyor. Ya belediye personelinin maaşını düşüreceğiz ki bunu vicdani olarak kabul etmiyoruz, ya da şirketlerimizi finanse etmemiz gerekiyor. Gerek belediyemiz, gerek şirketlerimiz kurumumuzun tamamı Sayıştay denetimine tabidir. Her yıl düzenli olarak Sayıştay tarafından denetlenmekte ve usulsüz bir konu yaşanmış olsa başta ilgililer hakkında zimmet çıkarılır, suç duyurusunda bulunulur" şeklinde cevap verdi. 2018 Yılı Faaliyet Raporu, CHP Grubunun ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri