Devlet memurluğuna atandığını tam 17 yıl sonra öğrendi!

Milyonlarca kişi devlet memuru olmak için gelecek haberi dört gözle beklerken yaşanan bir olay şoke etti. Ela Gülsen isimli bir şahıs, 1999 yılında girdiği devlet memurluğu sınavını kazandığını tam 17 yıl sonra öğrendi. Anayasa Mahkemesi (AYM), 1999'da girdiği Devlet Memurluğu Sınavı'nı kazandığını 17 yıl sonra öğrendiği gerekçesiyle atanmak için yaptığı başvurusu reddedilen kişiyi haksız buldu.

1999'da Devlet Memurluğu Sınavı'na giren ve atandığını 2016'da tesadüfen öğrenen Ela Gülsen, tekrar atanmak için başvuru yaptı. Talebi reddedilen Gülsen, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. Ancak bu başvuru da "Başvurucunun dava ve başvurularını takip etmek için gerekli özeni gösterme yükümlülüğü vardır" gerekçesiyle reddedildi.

Ela Gülsen, 1999'da merkezi Devlet Memurluğu Sınavı'na girdi. Devlet memurluğuna atanabilmek için 2000 yılında tercihte bulunan Gülsen, Milli Eğitim Bakanlığınca, tercihleri arasında bulunan Gaziantep ilinde bir kadroya veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak atandı.
ATANDIĞINI TESADÜFEN 17 YIL SONRA ÖĞRENDİ

Bu atamadan haberi olmayan Gülsen, atama sonucunun kendisine tebliğ edilmediğini ve 2016'da tesadüfen bu durumu öğrendiğini belirtti.

TEKRAR ATAMA TALEBİ REDDEDİLİNCEDAVAAÇTI
Gülsen, 7 Kasım 2016'da tekrar atamasının yapılması istemiyle başvuruda bulundu. Atama talebi reddedilen Gülsen, Ankara İdare Mahkemesinde iptal davası açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri