DOLGUN DUDAKLARA SAHİP OLUN

DOLGUN DUDAKLARA SAHİP OLUN

Dudak dolgunlaştırma, büyük ve dolgun dudaklar yaratan kozmetik bir işlemdir. Bugünlerde, enjekte edilebilir dolgular, dudak dolgunlaştırma işleminde en yaygın kullanılan yöntemdir. Dudaklarınıza ve ağzınızın çevresine enjekte edilebilecek birçok dermal dolgu maddesi vardır. Ancak günümüzde en yaygın kullanılan dolgu maddeleri, hyaluronik aside benzer maddeler içeren ürünlerdir. Hyaluronik asit vücutta bulunan doğal bir maddedir. Cilde nem, yumuşaklık ve hacim kazandırmaya yardımcı olur. Bu maddeler, dudaklarınızdaki dolgunluk seviyesinin artmasına yardımcı olur.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolguları üst ve alt dudaklara enjekte edilir. Juvederm, Restylane, Voluma ve Perlane dahil olmak üzere birkaç farklı tipte dudak dolgusu vardır. Dudak dolgusunlaştırma, medikal bir prosedürdür. Konsültasyon sırasında doktorumuz Dr. Mustafa Karataş dudaklarınızı ve genel yüz dengenizi değerlendirir. Daha sonra Dr. Karataş hangi dudakların daha dolgun olması gerektiğini belirleyecektir. Dudak dolgusu büyütme prosedürünün tamamlanması yaklaşık on beş ile otuz dakika sürer. Hasta işlem günü eve gidebilir. Daha fazla bilgi edinmek veya randevu almak için www.drmustafakaratas.com sitemizden faydalanabilirsiniz.

Dudak Dolgusu İçerikleri Nelerdir?

Geçici dudak büyütme için, bu dolgu maddesinin lidokain içerikli Juvederm kullanılması önerilir. Dr. Karataş dudak dolgusunun ne kadar ve nerede enjekte edileceğini belirledikten sonra, işleme hazır hale gelirisiniz. Dudak dolgunlaştırma, öğle tatilinde bile yapabileceğiniz hızlı bir işlemdir. Dolgunun dudaklarınıza etkileri aldığınız dolgunun türüne göre değişir. Ayrıca dudaklarınızın doğal olarak nasıl göründüğüne de bağlıdır. Estetik merkezimiz ince bir dolgu kullanır ve istenilen dolgunlukta dudaklara sahip olmanızı sağlar.

Dudak Dolgusunun Avantajları

Hyaluronik asit dolgu maddelerinin kullanılmasının avantajlarından ilki dudak hacminin kontrol edilebilmesidir. Enjekte edilen madde miktarı kontrol edilebilir, böylece doktor ne kadar dudak hacmi oluşturduğunu daha iyi kontrol edebilir. Ayrıca kademeli tedavi hızı sağlar. İstenilen sonuçlar elde edilinceye kadar enjeksiyonlar kademeli olarak farklı randevularda uygulanabilir. En önemli avantajı da oldukça kalıcı sonuçlar sağlamasıdır. Dudak dolgusu bir kez enjekte edildiğinde, dudakların dokularını destekler ve şekillendirir. Dudak dolgusu kolayca çözülür, böylece dudakların hareketi ile oluşan topaklar ve şişlikler kolayca yok olur. Diğer yöntemlere göre dudak dolgunlaştırma işlemi sonrasında daha az morarma görülür. Diğer dermal dolgu maddelerine kıyasla daha az şişme görülür. Sonuçlar oldukça uzun ömürlüdür, fakat kalıcı değildir.

Dudak Dolgunlaştırma İşlemleri Nelerdir?

Enjekte edilebilir dudak büyütme teknikleri doktorunuzun ofisinde hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Yağ enjeksiyonu istisnadır, çünkü prosedür, enjeksiyon gerçekleşmeden önce yağın vücudunuzun başka bir bölümünden alınması için küçük bir liposuction alanı gerektirir. Enjeksiyonlardan önce, rahatsızlığı hafifletmek için topikal veya lokal bir uyuşturma maddesi uygulanabilir. Bazen, dudakları tamamen uyuşturmak için tedaviden önce sinir bloğu enjeksiyonları yapılabilir. Bu, dişçide ağzınızı uyuşturmak için aldığınız anestezik enjeksiyonlara benzer. Enjekte edilecek alanları dikkatlice işaretledikten sonra, maddeyi dudaklarınıza enjekte etmek için çok ince iğneler kullanılır. Enjeksiyonu takiben rahatsızlığı kolaylaştırmak ve şişliği kontrol etmek için buz verilebilir. Ancak tedavi bölgesine kesin bir baskı yapılmamalıdır.

Dudak Dolgusunun Yan Etkileri

Dudak dolgusunda kullanılan Hyaluronik asit maddesinin yan etkileri geçicidir ve sadece birkaç gün sürer. İşlem sırasında ya da sonrasında enjeksiyon yerlerinden kanama görülebilir. Şişme ve morarma olabilir fakat kısa süre sonra kendiliğinden kaybolacaktır. Enjeksiyon bölgesinde kızarıklık ve hassasiyet gözlemlenebilir. Dudakların veya dudakların etrafındaki alanda yaraların veya ateş kabarcıklarının, uçuk gibi, yeniden aktivasyonu nadir bir yan etkidir. Alerjik reaksiyon olası değildir. Hyaluronik asit dolgu maddeleri vücutta bulunanlara benzer olduğundan, alerjik reaksiyonlara neden olma ihtimalleri düşüktür. Ancak lidokain alerjiniz varsa, tedavi edilmeden önce doktorunuza söyleyin.

Dudak Dolgunlaştırma Riskleri

Dudak parçaları arasında farklı boyutlaşma şeklinde dudak asimetrisi kısa süreli gözlemlenebilir. Dudaklarda topaklar ve düzensizlikler oluşabilir. Dudakta ülserasyon, yara izi veya sertleşme meydana gelse dahi bir hafta içerisinde geçecektir. Kızarıklığa, şişmeye veya dudak çevresinde kaşıntıya işlem sonrasında rastlanabilir. Aşırı şişlik yaşar ya da yüksek ateş şikayetiniz olur ise doktorumuzu arayarak danışabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri