5 yıllık cinayet çözüldü: Zeytin tarlasına gömmüşler

Kilis'te 5 yıllık cinayet aydınlandı. İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekip, 5 yıldır kayıp olan cesedi bularak cinayetin düğümünü çözdü.

Ekipler, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu; 27 Eylül 2015 günü Abdulsamet Atik isimli şahsın Kilis Duruca Köyünde kaybolması/kaçırılması olayı ile ilgili, şahsın olay günü kaçırılıp öldürülerek, Duruca Köyünde zeytin tarlasına gömüldüğü bilgisine ulaştı.

AFRİN’DE YAKALANDILAR

1 Haziran 2020 günü başlatılan operasyon ile olayla alakalı şüpheliler Ö.E. ve A.K. Kilis’te yakalanarak gözaltına alındı. Olaya karışan Suriye uyruklu diğer şüpheli N.M., Suriye’nin Afrin/Şeran bölgesinde, görevlendirilen özel ekip ve Şeran Jandarma Danışman Timi tarafından yakalanarak, Kilis/Hatay Valilikleri ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde Türkiye’ye getirilerek gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLER YERİNİ GÖSTERDİ

2 Haziran 2020 günü şüphelilere yaptırılan yer gösterme sonucu Duruca Köyünde zeytin tarlasında yapılan kazı çalışmasında Abdulsamet Atik’e ait olduğu değerlendirilen kemik ve kıyafet parçaları bulundu.

5 Haziran 2020 günü ‘Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma / Kasten Öldürme’ suçlarından Kilis Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüpheliler, adli makamlarca tutuklanarak Kilis L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Kilis İl Jandarma Komutanlığı’nın halkın can ve mal güvenliği için daima hazır bir şekilde görevlerine devam edeceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri