EMNİYET MÜDÜR VEKİLİ AHMET AŞKIN SÖĞÜT'DEN 'GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI' MESAJI

EMNİYET MÜDÜR VEKİLİ AHMET AŞKIN SÖĞÜT'DEN 'GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI' MESAJI

EMNİYET MÜDÜR VEKİLİ AHMET AŞKIN SÖĞÜT yaptığı açıklamada, "24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, " Gazeteciler ve Basın Bayramı " olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanmaktadır.

Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir. Günümüz iletişim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumumuzu doğru bilgilendirmekle birlikte, halkımız ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir.

Özgür basın, doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, özel hayatın gizliliği ve kişilik haklarına saygı ile toplumsal değerlerin korunması bakımından hiç şüphesiz ki demokrasinin vazgeçilmezlerinden biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının 111'nci yıldönümünde, İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere bütün basın mensuplarının "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" nı kutlar, sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar dilerim."

dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri