Marius Ninel Shumudica...!

Marius Ninel Shumudica...!

Marius Ninel Shumudica...!
Născut la 4 martie 1971 la BucureÈti...!
Și-a început cariera de fotbalist în 1992 în echipa Studentesch din România. Mai târziu a jucat în Echipe obiÈnuite precum Portugalia Maritimo, Ungaria Debrecen, Ciprul de Sud Omonia Nicosia, unde a jucat de obicei în echipe româneÈti.
Și-a încheiat cariera de fotbalist activ în 2002, iar în 2003 a început ca antrenor secund la echipa rapidă din BucureÈti.
El a servit apoi, de obicei, în Echipe obiÈnuite din România. Și-a petrecut cel mai mult timp, cariera Èi producÈ›ia în echipa Astra. A avut 110 apariÈ›ii Èi s-a descurcat bine atât la Cupele Europene, cât Èi La Liga Română. Dar în 16 ani de carieră ca tehnician, a semnat pentru 18 echipe diferite.
Turcia cu Kayserispor întâlnit prin intermediul. La fel de mult ca fotbalul pe care l-a jucat Èi rezultatele pe care le-a obÈ›inut, s-a ciocnit pentru scurt timp cu toată lumea, cu oponenÈ›ii, cu arbitrii, cu jucătorii săi, cu fanii, cu presa. A făcut declaraÈ›ii interesante, fotografii, interviuri.
Acum, el este în Gazisehir Èi 17 echipe din cele 18 echipe din liga sunt de lucru cu antrenor interne, în timp ce doar Gazisehir predat-o de externe român Shumudica.
Nu l-am mai întâlnit de o săptămână la Gaziantep, ConferinÈ›a de presă nu a avut loc, aÈa că am vrut să-i scriu în limba română, dumneavoastră în limba turcă Èi să aflu câteva întrebări Èi răspunsuri.
Echipa 1.18 din Liga Turcă, cum se consideră singurul străin. Cum că impactul, pune presiune pe el Èi echipa lui ?
2.Care sunt motivele pentru care Gazisehir a adus o echipă la noua Super-ligă în acest sezon ?
3.OraÈ ? Squad structuring ? SunteÈ›i fani ? PreÈedintele Èi administraÈ›ia ? Sau mijloace financiare ?
4.E mulțumit de transfer până acum ? Pare a fi singurul oficial, mai ales în planificarea jucătorilor străini, nu ?
5.Care sunt obiectivele echipei Gazisehir sezonul viitor, cererile de management în sine ?
6.De ce nu a reuÈit în afara echipei Astra până acum ?
7.Ce spune experienÈ›a lor cu Kayseri despre imaginile negative Èi agresive de acolo, cum va fi atitudinea lor aici ?
8.Gigi Multescu a lucrat în Gaziantep, este ea familiarizată cu acest lucru ? A făcut schimb de informații pentru Gazisehir ?
9.Cum s-a simțit când a venit prima ofertă pentru Gazisehir, ce ar vrea să spună?..?
Acestea sunt întrebările mele, dacă el le răspunde în scris sau cu o conferință de presă înainte de a merge la toc plateau pentru a doua etapă camp vom publica.
---------
TÜRKÇE ÇEVİRİSİ....

Marius Ninel Şumudica'¦!
4 Mart 1971 Bükreş doğumlu'¦!
Futbolculuk hayatına forvet olarak 1992 yılında Romanyanın Studentesch takımında başlamış. Daha sonra genellikle Romanya takımlarında oynamış bir ara Portekiz Maritimo, Macaristan Debrecen, Güney Kıbrıs Omonia Lefkoşe gibi sıradan takımlarda oynadı.
2002 yılında faal futbolculuk hayatına son verirken, 2003 yılında Rapid Bükreş takımında yardımcı hoca olarak göreve başladı.
Daha sonra genellikle Romanya içerisinde sıradan takımlarda görev yaptı. Bunlar içerisinde en çok süreyi, kariyeri ve çıkışı Astra takımında yaptı. 110 maç ve hem Avrupa kupalarında, hemde Romanya liginde iyi işlere imza attı. Ama 16 yıllık teknik adamlık kariyerinde 18 farklı takıma imza attı.
Türkiye ile Kayserispor sayesinde tanıştı. Oynattığı futbol ve aldığı sonuçlar kadar, rakiplerle, hakemlerle, oyuncularıyla, taraftarlarla, basınla kısaca herkesle çatıştı. İlginç demeçlere, fotolara, röportajlara imza attı.
Şimdi Gazişehir'de ve 18 takımlı ligin 17 takımı yerli teknik direktör ile çalışırken sadece Gazişehir bir yabancı Romen Şumudica'ya teslim.
Bir haftadır Gaziantep'te henüz kendisiyle tanışmadık, basın toplantısı düzenlenmedi bende onun için kendisine Romence, size Türkçe yazıp bazı soruları ve cevaplarını öğrenmek istedim.
1.18 takımlı Türkiye liginde sadece kendisinin tek yabancı olmasını nasıl değerlendirir. Bu kendisi ve takımı üzerinde nasıl bir etki, baskı yaratır mı ?
2.Gazişehir bu sezon yeni süper lige çıkan bir takım kendisini bu takıma getiren sebebler nelerdir ?
3.Şehir mi ? Kadro yapılanması mı ? Taraftar mı ? Başkan ve yönetim mi ? Yoksa maddi imkanlar mı ?
4.Şu ana kadar ki transfer yapılanmasından memnun mu ? Kendisi özellikle yabancı oyuncu planlamasında tek yetkili gibi görünüyor, doğru mu ?
5.Gazişehir takımının önümüzdeki sezon ki hedefleri, yönetimin kendisinden talepleri nelerdir ?
6.Kendisi şu ana kadar Astra takımı dışında neden başarılı olamadı ?
7.Kayserispor ile yaşadıkları deneyim, oradaki olumsuz ve agresif görüntüleri için neler diyor, buradaki tavırları nasıl olacak ?
8.Gigi Multescu Gaziantepspor'da çalışmıştı, bundan bilgisi var mı ? Gazişehir için bilgi alışverişinde bulundu mu ?
9.Gazişehir için ilk teklif geldiğinde neler hissetti, neler söylemek ister'¦?
10. Bundan dört sezon önce Gaziantepspor İsmail Kartal'ın istifası sonrası o dönemin yöneticisi Mustafa Kızıl ile İstanbul'da buluştu, el sıkışıldı ve Romanya'dan eşyalarını toplamak üzere gitti. Sonra orada terör var diyerek geri gelmedi. Şimdi Gaziantep'te.
Sorularım bunlar, kendisi ikinci etap kamp için Topuk Yaylasına gitmeden önce ister yazılı, isterse basın toplantısı ile cevaplarsa bizlerde yayınlarız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri