Neden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırmalıyım?

Neden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırmalıyım?

Bugün çok sağlıklı olmamız maalesef hayatımız boyunca hiçbir sağlık sorunu ile karşılaşmayacağımız anlamına gelmez. Hepimiz daha iyi şartlarda daha iyi sağlık hizmeti almak istiyoruz ancak ücretleri düşününce bu çok da mümkün olmuyor. Hem içimizi rahat ettirecek hem de ödeme yükünü üstümüzden alacak olan bir sistem var. Bu da tamamlayıcı sağlık sigortası.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile SGK'nın geçerli olduğu anlaşmalı hastanelerden yararlanabilirsiniz.

Sigorta poliçenizin detaylarına göre teminat kapsamları değişkenlik gösterebilir. Örneğin sadece acil durumlarda geçerli olmasını istiyorsanız yatarak tedavi teminatını seçebilirsiniz. Hem dahili branşla dahil olsun hem de tetkiklerim karşılansın istiyorsanız da ayakta+yatarak tedavi teminatı sizin için yeterli olacaktır.

Diyetisyen, psikiyatr gibi branşlarda sigortam geçerli olur mu?

Diyetisyen ve psikiyatr hizmetleri sigorta şirketinize ve poliçenize göre değişkenlik gösterir. Bazı sigorta şirketleri ilk muayene bedelini %100 karşılarken, sonra alacağınız hizmetler için de size özel indirimler sunabilir. Detayları öğrenmek için internet üzerinden tamamlayıcı sağlık sigortası şirketleri arasında kolayca kıyaslama yapabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yoğun bakım, kemoterapi, diyaliz gibi önemli sağlık durumlarında da geçerli midir?

Eğer sigortanızı yaptırdıktan sonra böye bir hastalık ile karşılaşıyorsanız sigorta şirketiniz bu vb hastalıkları, tedavi sürecinizi teminat altına alacaktır.

Bu hizmetten hafta sonları yararlanabilir miyim?

Tamamlayıcı sağlık sigortanızdan resmi tatiller dahil 7/24 yararlanabilirsiniz.

Sigortamı yaptırdıktan sonra ne kadar süre içerisinde kullanabilirim?

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kırmızı durumlar hariç sağlık hizmetlerinden yararlanmak için 3 ay beklemeniz gerekir. Sigorta şirketiniz 3 ay sonra tedavi masraflarınızı kapsam altına alacaktır.

Önceden var olan bir hastalığım teminat altına girer mi?

Maalesef önceden tanısı koyulmuş bir hastalığınız varsa sigorta şirketiniz tarafından kapsam dışı bırakılacaktır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları nedir? Nasıl ulaşabilirim?

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları birçok kritere ve şirkete göre değişiklik gösterir. www.tamamlayicisaglik.com adresine girerek, tüm sigorta şirketlerini, teminatlarını ve fiyatlarını kıyaslayabilir, kolayca seçiminizi yapıp sigortalı olabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri