Hangi vekiller ve işadamlarında 65 yaşında olan kim?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik hastalara sokağa çıkma yasağı getirilirken, bu yasak Gaziantep'te tanınmış isimlerden çok azını etkiledi.

Siyasette CHP'li İrfan Kaplan ve İyi Partili Hüseyin Filiz, iş dünyasından Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu yasağa takıldılar. Gaziantep siyaset, bürokrasi ve iş dünyasındaki önemli isimlerin genç oldukları dikkat çekti.

65 YAŞ VE KRONİK HASTALARA YASAK GELDİ

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için " İkametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanması” konulu genelge gönderdi. Genelgede 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar bugün saat 24.00’dan ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklandı.

VEKİLLERDEN ETKİLENENLER VAR

65 yaş yasağı Gaziantep siyasetinde çok az sayıda ismi etkiledi. Gaziantep milletvekilleri arasında yasaktan etkilenen sadece 2 isim bulunuyor. Bunlar, CHP'li İrfan Kaplan ve İyi Partili Hüseyin Filiz. Diğer milletvekilleri yasaktan etkilenmezken, Ak Partili Ahmet Uzer ve Mehmet Erdoğan kılpayı yasaktan kurtuldular. Gaziantep Milletvekillerinin yaşları şöyle: Abdülhamit Gül (43), Ahmet Uzer (64), Mehmet Erdoğan (63), Nejat Koçer (56), Derya Bakbak (48), Ali Şahin (50), Müslüm Yüksel (27), Sait Kirazoğlu (47), Sermet Atay (56), Muhittin Taşdoğan (47), İrfan Kaplan (66), Bayram Yılmazkaya (52) Hüseyin Filiz (70) Mahmut Toğrul (53)

BELEDİYE BAŞKANLARI ETKİLENMEDİ

Gaziantep'te, büyükşehir ve metropol ilçe belediye başkanları da 65 yaş yasağından etkilenmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı İhsan Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile belediyedeki ikinci adamları Osman Toprak, Cuma Güzel ve Murat Özgüler'de, görevlerinin başında bulunmaya devam edecekler. Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci'de (60) yasaktan ekilenmeyen isimler arasında. Belediye başkanlarının yaşları şöyle: Fatma Şahin (53), Rıdvan Fadıloğlu (56), Mehmet Tahmazoğlu (61)

BÜROKRASİ GÖREVİNİNBAŞINDA

Gaziantep bürokrasisi de 65 yaş yasağından etkilenmedi. 46 yaşındaki Gaziantep Valisi Davut Gül, 58 yaşındaki Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, 57 yaşındaki Gaziantep Alay Komutanı Hüseyin Bekmez yaşları itibariyle makamlarında bulunmaya devam edecekler. Gaziantep bürokrasisinde bir çok daire müdürlerinin de tamamı 65 yaş altında olduklarını için görevlerinin başında olacaklar.

İŞ DÜNYASINDA KİMLER ETKİLENDİ?

Gaziantep iş dünyasında ise 65 yaş yasağından etkilenen en önemli isim Abdulkadir Konukoğlu oldu. Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 72 yaşında olduğu için sokağa çıkamayacak. Gaziantep iş dünyasının diğer önemli isimleri ise yasaktan etkilenmedi. İş dünyasında önemli isimlerin yaşları şöyle: Abdulkadir Konukoğlu (72), Adil Konukoğlu (59), Selim Acar (59), Adnan Ünverdi (58), Cengiz Şimşek (57), Selahattin Kaplan (54), Ahmet Tiryakioğlu (50) Mahsum Altunkaya (49), Tuncay Yıldırım (44).

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri